Straattheater Peter Gusta op Global Fiësta

We leven al een aantal dagen in een waar tropisch klimaat en dat zorgt voor een geweldig zomergevoel. Soms een beetje té…? Zo reed in zondagnamiddag naar de Global Fiësta om Peter Gusta bezig te zien.

Peter Gusta is als echte Mechelaar wel bekend in Mechelen. Voor wie hem nog niet bezig zag: een echte aanrader!!!
In het verleden had ik hem al gezien met zijn vuurshow, betoverend mooi.

Peter is medestichter van ‘Straattheater Krijmfresj’, samen met Stefan Paridaen heeft hij hiermee de leukste festivals bezocht in binnen- en buitenland.
Sinds 2019 heeft Peter met ROTZOOI ook een schoolvoorstelling voor kleuters en de lager school.  Een hilarische show. Dé ideale kinderanimatie. Afgelopen zondag was het de 1ste keer dat hij deze voorstelling gaf buiten schoolverband. Peter: zeker verdoen, het was de max.

 

                                                      

Ook hoedje af, hij stond daar in de blakende zon, zonder enige schaduw te zien. Nu moet ik zeggen dat ik als toeschouwer ook niet direct schaduw vond maar gedurende de straattheateract kon me dit niet veel maken. Met veel respect kan ik jullie zeggen dat de temperaturen totaal geen invloed hadden op Peter Gusta. Ik was verwonderd over de vele gezichtsexpressies! Die zijn zo sprekend, en de hele tijd zo vertellend: van hilarisch tot ondeugend, overgoten met (niet alleen zon) maar ook met sterke circustechnieken. Zonder woorden, met een blik hoe dan ook, wist hij ieders aandacht vast te houden. Zelden zag ik zoveel gezichtsexpressies op zo een korte tijd. De voorstelling van afgelopen zondag ging rond afval sorteren.  Saai zou je denken… helemaal niet zondag!! Speels door een aantal knuffels actief mee te laten doen,  maar evenzeer door het publiek actief te betrekken. Jong en oud werden eruit gepikt om hem te assisteren, soms wel in spannende dingen. Die er voor de betrokkenen imaginair gevaarlijk waren doordat zij een blinddoek om hadden en niet konden weten dat zijn zweeptechnieken anders én totaal niet gevaarlijk waren eens zij geblinddoekt waren.

 

 

Dé truc waar ik op blijf denken is die met het colablikje. Het blikje zat verkeerd gesorteerd, dus hij neemt het uit de verkeerde vuilbak. En ja, het is wel degelijk (volgens mij) een leeg blikje, clipje eraf én met een deuk. Ik wist: nu héél goed kijken… maar ik heb het niet gesnapt. Op het einde is de deuk eruit en het blikje terug dicht en vol… Wel zoiets is toch zeer fascinerend!Als toetje kregen we nog een spectaculaire vuurtruc.

Wat heb ik genoten van de uitbundige sfeer.
Ik mag enkele foto's van zijn site gebruiken om hier een beeld van weer te geven.  De foto's zijn van fotograaf Wooty Maurits. Het was de fietstocht zeker waard: ik heb enorm genoten!! Dank je wel Peter om het kind in mij wakker en speels te houden. Ik ben een echte fan!

 

 

 

Van <https://www.gusta.be/>