Intens, zwoel, swingend, duister … In Utero Festival #3

De derde editie van ‘In Utero Festival’ dompelde Mechelen ook deze keer weer onder in een roes van noise, electro en duisternis. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren werd in de Minderbroederskerk de Mechelse zomer op gang getrokken.

Ook voor deze derde editie bleven de dames van In Utero getrouw aan hun recept: een festival in hun thuishaven Mechelen programmeren met artiesten die graag buiten de lijntjes kleuren, met de nadruk op noise, rock en electro. Maar ook het totaalplaatje moet kloppen: zo heeft het festival een huis-dj (Karolien Polenus aka DJ NiXiE) en een huiskunstenaar (Nacho Vargas Ramos) die voor de visuele identiteit zorgt. Het Mechels collectief CIRCLE Ø STRIPE zorgt dan weer voor de nodige (live) visuals tijdens het festival.

Onze muzikale ontdekkingstocht begint vanavond met ‘DIS FIG’, een in Berlijn residerende New Yorkse die de zaal platslaat met haar industriële electronica en noise gecombineerd met teksten waarin ze haar pijn en agressie uitschreeuwt.

The Germans’ zagen we enkele jaren geleden al eens de Dijlefeesten met verstomming slaan … en dat deden ze vanavond nog eens dunnetjes over, met een mix van psychedelica, funk en rock die swingde als de pest op deze zwoele zomeravond.

De splinterbom die de avond op het podium mocht afsluiten, was het onvolprezen ‘Raketkanon’ … concerten van Raketkanon zijn telkens weer rauwe muzikale trips vol emoties tussen band en publiek. En dat was vanavond niet anders. Een concert van Raketkanon laat je steeds weer een beetje verdwaasd en ondersteboven achter, maar met een geweldige smile op je gezicht!