Emoties

 

(foto's: Jan Smets)

Rep je om de unieke tentoonstelling 'Emoties' in vier historische kerken van onze binnenstad te bewonderen voordat het doek zondagavond valt.  De meer dan bekijkenswaardige expo die van start ging op 1 juni werd opgezet in het kader van de Open Kerkendagen en toont het resultaat van de mooie samenwerking tussen Torens aan de Dijle vzw en de Mechelse Academie...

 

Zowel in de Sint-Romboutskathedraal als in de OLV-over-de Dijlekerk, de Sint-Janskerk als de Sint-Petrus en Pauluskerk kan je zien hoe jonge en minder jonge kunstenaars zich lieten inspireren door het rijke erfgoed van onze prachtige kerken.  De werken die je er ziet zijn er als het ware een hedendaags antwoord op.  Ze geven de emoties van de oude kunstwerken een nieuwe dimensie.  Ze zijn als het ware een poging tot dialoog tussen vroeger en nu.

Mis deze tentoonstelling niet.  Jeugd-en jongerenateliers,volwassenenateliers, Studio Borgerstein...: ze gingen allen aan de slag en konden hun rijke fantasie creatief botvieren.

Ik liet me verrassen door een interpretatie van de Aanbidding der Wijzen van Rubens in de Sint-Janskerk...  Ik zag een leuke knipoog naar een Besloten Hofje in de OLV-kerk, ronduit schitterende sculpturen die deden denken aan de pleuranten van Claus Sluter in de Sint-Petrus en Paulus en last but not least ook een fantastische interpretatie van het doek van Veronica in - nogmaals - de Sint-Janskerk...

Het zijn maar enkele voorbeelden van al het fraais.  Ga het ontdekken in deze kerken, en laat je net als ik emotioneren door het getoonde...(in elke van deze kerken is een mooie informatieve brochure over de expo te vinden)

 

www.torensaandedijle.be