Battel organiseert voor de 4de keer een kunstroute

met categorie:  

 

 

(foto's: Jan Smets. Boven: Jef Van den Bosch en Bieke De Preter. Onder: Sonja Vertommen en Battelkerk)

Deze vierde editie gaat door in het weekend van 25 en 26 mei, van 10 uur tot 18 uur. Waarom zou je niet deelnemen aan deze toffe kunstroute?  Op die verkiezingszondag kan je immers toch niet ver van huis meer.  Dus: kies voor deze unieke belevenis in eigen stad en streek!  Bovendien is het wellicht de laatste keer dat je hiervoor in onze Battelkerk terecht kan. Het is nog maar zeer de vraag of deze later nog beschikbaar zal zijn voor deze gemeenschap nu ze verkocht wordt...

Dit vertelt me Sonja Vertommen,samen met Bieke De Preter, Jef De Laet en Oswald Beterams, één van de organisatoren van Bibeo ('Beelden in Battel en omgeving').

 

 

(de beeldentuin van Jef Van den Bosch)

 
 
Ere wie ere toekomt: het initiatief is gegroeid uit een leuk idee van Bie Maes die met haar echtgenoot kunstenaar Jef Van den Bosch aan de Zennegatvaart woont. De wijkraad zette er mee de schouders onder en zo ontstond de eerste editie van deze mooie Kunstroute. 
Het was meteen een schot in de roos zodat besloten werd om dit evenement om de twee jaar opnieuw te organiseren.
En zo gebeurde...
 
Dit jaar doen weer twintig kunstenaars mee, met héél diverse werken. Glaswerk, schilderijen, beeldhouwwerk, juwelen, fotografie...: je kan het allemaal ontdekken op deze route die je met de fiets gemakkelijk kan afleggen.  Maar ook te voet is een groot stuk van de route eenvoudig te doen.  Of misschien kan je zowel op zaterdag als op zondag een stukje van de route bezoeken?  Kan allemaal...
 
De route strekt zich uit van de Battelsesteenweg waar het atelier van Angela Scheltiens en Albrecht Nees opendeur houdt, tot in de Schotelveldstraat in Heffen waar Koos Van der Zalm zijn werken tentoon stelt.
 
 
 
 
(Angela Scheltiens en Albrecht Nees)
 
 
In de prachtige tuin van de woning van Bieke De Preter aan de Battelse Bergen waar ooit de wasserij van het afgebroken kasteel Empain gevestigd was, kan je haar werk bewonderen én die van haar collega-kunstenaar André Beullens.
 
 
 
 
(in de tuin van Bieke De Preter)
 
 
 
Aan de Zennegatvaart kan je heerlijk wandelen in de beeldentuin van Jef Van den Bosch.
 
Ferre Magette ontvangt je dan weer gastvrij aan de Hogeweg.  Aan de Leestsesteenweg doen dat Greet Verbruggen en Hans Bloemmen.
 
In Heffen moet je beslist ook langs bij Ronald van de Peppel in de Kazernestraat.
 
 

Best is om de route misschien te starten in de Battelkerk.  Daar krijg je immers een gratis routeplan overhandigd en kan je terecht voor een consommatie.  En wat zeker leuk is: je wordt er getrakteerd op een orgelconcert op het bijzondere kerkorgel, bespeeld door de Battelse muziekvirtuoos Lode Tooten die trouwens een groot voorvechter is voor het voortbestaan van dit Sint-Jozefkerkje voor de Battelse leefgemeenschap. (op zondag tussen 15 en 16 uur)

 

(Lode Tooten)

 

In de kerk stellen nog heel wat andere kunstenaars hun werk tentoon: Hubert Doms, Lut Weymans, Annie Verhoye, Chris Spinnewyn, Chris Hugo, Luc Jonckers, Veerle Defer en Frieda Mariën en Luce Verbruggen...

 

 

(Annie Verhoye en Luc Jonckers)

(Frieda Mariën)

 

Ook in de kerk zal Sjarabang - het ondertussen welbekende atelier voor mensen met of zonder beperking dat huist in het Groot-Begijnhof, laten zien welke prachtige werken zij maken.

 

(Sjarabang)

 

Battel zet zich met deze kunstroute weerom mooi op de kaart.  Deze gezellige Mechelse wijk laat zich hiermee weer van haar beste kant zien.    En ze slaagt erin telkens opnieuw door de inzet van tal van vrijwilligers en de gulheid van de sponsors. 

 

Kruis dit weekend zeker aan in je agenda!  Battel ontvangt je graag!

meer info op:

www.kuroba.be