'Mechelse' Opendeur bij De Slegte op 4 mei

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Op zaterdag 4 mei zet boekhandel De Slegte de deuren gastvrij open en worden de klanten verwelkomd met een heus 'Mechelen-programma'.  De overbekende Marcel Kocken zal tussen 11uur en 13 uur zijn gloednieuwe boek 'Mechelen in prentkaarten - Alfred Ost' signeren.  Dit boek hoort absoluut thuis in de bib van elke rechtgeaarde Maneblusser.

Om naar uit te kijken is ook de lezing die de Mechelse auteur Lode Melis om 15 uur zal geven over 'De andere Bruegel'.  Dit belooft ongetwijfeld een méér dan boeiende vertelling te worden - volkomen passend in dit Bruegeljaar.

En ook ik zal aanwezig zijn.  Tussen 11 uur en 15 uur - tot wanneer Lode aanvangt met zijn lezing - zal ik mijn tweede boek 'Mechelen. een stad vertelt' signeren voor al wie dat wenst.  Hartelijk welkom!

 

2019 is het Bruegeljaar.  Hoog tijd om de minder bekende wereld van Pieter Bruegel de Oude te ontdekken.  En dat is een hele andere wereld dan deze van de boerenkermissen.  Vooral de samenwerking met prentenmaker Hieronymus Cock tijdens zijn Antwerpse periode is interessant.  Jeroen Bosch was in die tijd nog heel populair en ook Bruegel wordt door hem geïnspireerd.  Dat zie je zelfs op werken waar je het niet zou verwachten zoals 'de Aanbidding der Wijzen'.  Na zijn Italiëreis combineert Bruegel berglandschappen met Vlaamse dorpen.  Daarvoor gebruikt hij een typische kleurenopbouw die bijna een signatuur wordt.  De hallucinante Toren van Babbel lijkt zelfs een voorloper van het surrealisme...

 

 

 

Wil je zeker zijn van een zitplaats voor deze voordracht, dan kan je best reserveren:

mechelen@deslegte.com  

 

Elke klant krijgt op zaterdag 4 mei een attentie in de boekhandel.  En de eerste vijftig krijgen bij aankoop van minimum 20 Euro een linnen tas.   Bovendien zijn er diverse kortingen en kan je genieten van hapjes en drankjes.