Jools Holland and guests shaken Mechelen dooreen

Jools Holland, Engels pianist / zanger / televisiepresentator van het invloedrijke BBC muziekprogramma ‘Later … with Jools Holland’, stond met een rits gasten garant voor een potje ambiance van soul, blues en boogie woogie in de Mechelse Stadsschouwburg.

Jools Holland brak eind jaren zeventig van vorige eeuw door als lid van de band ‘Squeeze’, waar hij keyboards speelde. Misschien ken je hun hit ‘Cool for cats’ uit 1979 nog wel … Kort daarna verliet hij de band om een solocarrière uit te bouwen, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting zijn eigen orkest ‘The Jools Holland Big Band’ en later ‘Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra’.

Donderdag stond er een iets intiemere bezetting op het podium met vocale ondersteuning van Ruby Turner, Louise Marshall, Beth Rowley en Marc Almond van Soft Cell, o.a. bekend van hun hit ‘Tainted Love’.

Beth Rowley

Beth Rowley

Beth Rowley

Louise Marshall

Louise Marshall

Louise Marshall

Marc Almond

Marc Almond

Marc Almond

Ruby Turner

Ruby Turner

Ruby Turner