Uitzonderlijk LEGO Gaming event op 9 en 10 februari in het Speelgoedmuseum

(foto's: Jo Van Holder)

Je zou het niet altijd opmerken als je voorbij de uitzonderlijk mooie gevel van het Speelgoedmuseum komt, maar er is daar héél wat activiteit. De laatste maanden ontvingen zij bijna tot 15 scholen per dag.

De tentoonstelling, 60 jaar Lego, loopt ook nog steeds, en komt dit weekend tot een écht hoogtepunt.

 

Het is de place to be dit weekend van 9 en 10 februari om met de leukste Lego games op console en pc en in VR kennis te maken, en te spelen!!

 

Dit event organiseren zij in samenwerking met de Overpelt Lego Builders Club en hun afdeling OLBC Retro Gamers - Game over. De club zal voor een omvangrijk overzicht van de Lego games van de jaren 90 tot nu zorgen. Een uitzonderlijke grote keuze dus die tegelijk een mooi overzicht geeft van deze games doorheen de tijd.

 

 

Het aanbod zal heel ruim zijn, van de Playstation 2 & 3 over de gewone Xbox 360 en ONe, naar de Nintendo 64, de Wii & Wiiu. Eigenlijk gaat het aanbod zo groot zijn dat ik het hier allemaal moeilijk kan weergeven. Voor de echte gamers: kijk zeker eens op de website van het Speelgoedmuseum. De moeite waard om hier toch al even mee te geven is dat de grootste franchises als Star Wars, Batman, Marvel, DC Comics, Jurassic World en The Hobbit zeker aan bod komen. Met andere woorden zowel de nieuwere spelletjes kan je spelen als ook de spelletjes die mama en papa nog gespeeld hebben. Hoe leuk!

Dit event heeft alleen dit weekend plaats, dus maken of aanpassen maar die weekendplannen, het wordt een echt gaming walhalla! Zelf ga ik ook zeker eens passeren, dus tot daar dan maar ;-)