oud-bondsvoorzitter wil racing weer op de rails zetten

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Nu mag mijn hart wel bij Malinwa liggen, en kleurt via de familiegenen mijn bloed eerder rood en geel: laat me als Mechelaar toch maar sportief over het muurtje kijken.  Op Mechelenblogt onlangs berichten over het terugtreden van KV-Mechelen-voorzitter Johan Timmermans, en het aantreden van een nieuwe voorzitter bij concurrent Racing-Mechelen 'negeren': netjes zou je het niet kunnen noemen.  Laat ons in de Dijlestad de gezonde rivaliteit maar koesteren.  Ik hoop dat Malinwa in dit onwaarschijnlijke voetbalverhaal dat het nu aan het schrijven is, ook op 1 mei mag zegepralen op de Heyzel... Sowieso.  Maar ik hoop als Maneblusser eveneens dat voor Racing de toekomst wat rooskleuriger mag zijn.  De in Willebroek geboren 61-jarige François De Keersmaecker, die van 2006 tot 2017 voorzitter was van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, neemt nu ook de fakkel over van Koen Van Exem die 3 jaar lang de voorzitter was van de groen-witte club.  De liefde voor Racing is hem met de paplepel meegegeven.  De schoonvader van François, Louis Wouters was zelf ook bondsvoorzitter en deze was dan weer op zijn beurt de schoonzoon van de legendarische Oscar Vankesbeeck die dat eveneens was, en onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Racing-Mechelen...

 

François De Keersmaecker is advocaat in onze stad en verdiende al langer zijn sporen in voetbalmiddens.  Zo was hij in het verleden ook reeds voorzitter van het Provinciaal Comité Antwerpen, lid van het Sportcomité en het Provinciaal Comité Antwerpen...  Bovendien was hij een vijftal jaren scheidsrechter in de Provinciale Scheidsrechtercommissie Antwerpen.

 

 

Het bekendst werd hij natuurlijk als Bondsvoorzitter.  Van het Uitvoerend Comité van de KBVB is hij lid.  Dat is hij ook bij de FIFA en in de UEFA nam hij ook al de functies van ondervoorzitter op.

Nu begint De Keersmaecker aan een nieuwe bladzijde: Racinger in hart en nieren neemt hij de taak van voorzitter op.

De club ging door moeilijke tijden, en even was er zelfs sprake van dat stamnummer 24 voorgoed zou verdwijnen.  Gelukkig is deze onzekere periode nu van de baan, en na een stevige saneringsbeurt en degradatie naar eerste provinciale, is Racing weerom financieel gezond te noemen.  Het is nu aan de nieuwe voorzitter om dit herstel te verzekeren en de club verder op de rails te zetten, en terug te laten groeien.

Samen met zakenman Michel Vanstallen wil hij dit kunnen waarmaken.  De hoop om het huidige Van Kesbeeckstadion te kunnen behouden op de historische locatie is er weer.

Racing Mechelen komt uit een diep dal, en deze 'kakker' wenst de club alvast veel succes voor de komende periode!

 

(op bezoek bij weer een andere Mechelse club: Sporting Club, in de schaduw van de Colomakerk...)