'Levend speelgoed' van Luc Deflo verschijnt postuum

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Hij was al langer ernstig ziek maar  bleef er zélf in geloven dat het allemaal niet zo'n vaart zou lopen. Luc Deflo blééf schrijven.  Voor velen was het daarom ook een schok toen men in november van vorig jaar zijn overlijden vernam. Amper 60 jaar werd Luc, die één van de populairste misdaadauteurs van ons land werd.  En hoewel hij al jaren geleden verhuisde naar Brussel lag zijn hart nog steeds bij zijn geboortestad.  Mechelen was héél vaak het decor voor zijn thrillers.  Regelmatig zakte hij af naar de Vismarkt voor een afspraak met zijn vrienden, en in de Colomakerk in de Hanswijkenhoek, waar hij zijn kinder-en jeugdjaren doorbracht in de Abeelstraat, had zijn uitvaart plaats.  Mechelen liet Luc niet los...

Opmerkelijk is het dat Luc voor zijn vele lezers nog een verrassing in petto heeft!  Niet minder dan vier thrillers liggen klaar om uitgegeven te worden!   Die zullen dan ook postuum verschijnen.  Vandaag, 15 februari, is het de beurt aan het eerste boek: 'Levend Speelgoed'.   Wat meer is is het feit dat in boekhandels Standaard aan de IJzerenleen, én Salvator in de Befferstraat, een herinneringsboekje klaarligt waarin de fans een korte boodschap kunnen achterlaten voor hun geliefde auteur!

 

(foto Jan Smets.  Enkele jaren geleden: Luc met zijn echtgenote Sor Maria Marchan Ruiz)

De weduwe van Luc getuigt:

 

De afgelopen maanden zijn zwaar geweest, maar de steunbetuigingen van vrienden en fans van Luc hebben me deugd gedaan.  Ik ben trots dat hij met zijn thrillers zo veel lezers heeft weten te begeesteren.  Hij leeft voort in zijn boeken en ik hoop dat zijn lezers nog zullen genieten van de vier laatste, die in de komende jaren verschijnen.  'Levend Speelgoed' is een nieuw boek in de reeks rond Mendonck en Deleu, mijn favoriete personages van Luc...

 

Over Levend Speelgoed:

 

An Gulikers, telg uit een gegoede familie en een prima studente, verdwijnt spoorloos op de campus van haar school.  Haar smartphone ligt nog op haar kamer en haar natte kleren worden gevonden in de gemeenschappelijke wasmachine.  Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu twijfelen er geen seconde aan dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat.  Alle registers worden opengetrokken, maar er zijn geen aanknopingspunten.  Geen getuigen.  Geen motief.  Niet veel later verdwijnt ook studente Bea Scholten.  Het enige spoor is een jongeman met zijn voet in het gips, die samen met Bea is gezien vlak voor haar verdwijning.  Maar is die charmante jongeman wel een toevallige getuige?  Als in de Witrijtse bossen, op de grens tussen België en Nederland een lugubere ontdekking wordt gedaan, komt het hele onderzoek op zijn kop te staan.  Mendonck en Deleu staan voor hun gruwelijkste zaak ooit...

 

Aline Lapeire van Uitgeverij Van Halewyck:

 

Met Luc Deflo verloor Vlaanderen een van zijn meest getalenteerde thrillerauteurs.  Dat blijkt ook in zijn laatste werken, die origineel, sfeervol en vooral heel spannend zijn.  Luc stond erop dat deze vier boeken zouden verschijnen, ook in geval van zijn overlijden.  We hebben hem beloofd dat we zijn teksten met veel zorg en toewijding zullen uitgeven en werken voor de eindredactie nauw samen met zijn familie en vertrouwelingen.  Dat deze postume romans een eerbetoon mogen zijn aan de auteur en de man Luc Deflo.

 

ISBN 978 94 6131 8961

prijs: 21,95 Euro

Paperback - 320 blz.

Uitgeverij Van Halewyck

 

In een gesprek dat ik enkele jaren geleden met hem had vertelde Luc me dat hij gelukkig was als mensen hem vertelden dat ze uren konden doorlezen in zijn boeken zonder ze opzij te leggen.  Dat beschouwde hij als het mooiste compliment...

Luc is niet meer...  Maar in zijn boeken zal hij nog lang doorleven.

Vergeet je geen boodschap achter te laten in de herinneringsboekjes die in Standaard en Salvator - waar hij zoveel jaren auteur-aan-huis was - zullen klaarliggen?  Laat zo zien dat Mechelen hem niet vergeten is...