Game on: voorbije weekend bijna 1000 bezoekers op Game-event in het Speelgoedmuseum

 

(foto's: Linda Van der Auwera)

Er was een écht grijs regenweekend voorspeld met heel veel wind. Zo een weekend waarin iedereen op zoek gaat naar leuke binnenaktiviteiten. Hoewel een fijne uitwaai-wandeling ook superfijn kan zijn. Euh... maar als ik me donderdag herinner vond ik het veel minder leuk: het was bijna een kunst om vooruit te fietsen en niet er plaatse of achteruit te gaan. Ik voelde me of ik ging doodgaan... (allée beetje veel overdreven, maar je verstaat het wel).

 

(foto: Julie Van Craen)

 

Dus een perfect weekend voor het game-event van het Speelgoedweekend in een samenwerking met de Overpeltse Lego-builders Club. Vorige week maakte ik hier op de blog ook al melding van.

Zaterdagnamiddag trok ik er zelf naartoe. Het was een leuke drukte. Benieuwd als ik was, trok ik meteen naar de 3de verdieping waar de Lego-tentoonstelling staat. (en dit nog tot 7 april '19) En of hier iets te beleven viel! Ik deed m'n best de sfeer op te snuiven en hem nu te benoemen... "gezellige competitiviteit" is misschien het juiste woord. Aan alle computers (11) en play-stations waren zowel kinderen als volwassenen, helemaal inlevend, aan het spelen. Wat me opviel is dat er overal duo's aan het spelen waren van kids met een ouder of grootouder. Uit het gesprek met Dhr. Alex Rens, fiere voorzitter van de Club, en mede-organisator van dit event is dat dit samenspel nu net eigen is aan de Lego-games. Op grote evenementen zie je zo waar Lego staat: daar is een gemengd speelpubliek. Andere spel-games zijn vooral gesmaakt door kinderen en jongeren, maar heel veel minder bij ouders of grootouders. Lego is blijkbaar zo herkenbaar dat het familie-games zijn, en net daarom was het daar zo een gezellige sfeer waar iedereen bij betrokken was.

Het was eigenlijk heel fijn te merken hoe fier de heer Rens is op zijn games én zijn club. Ze zijn vrij uniek hier in Vlaanderen. Alle games en toebehoren zijn gegroeid vanuit zijn eigen privé-collectie, en of dat kan tellen! Heel blij is hij met het oudste Lego-game, dat ook hier staat te schitteren, op een commodore 64.

 

(foto: Linda Van der Auwera)

 

Ik geef eerlijk toe: ik ken er heel weinig van, ben blijkbaar op dit vlak niet voldoende mee-geëvolueerd ... tja. Het had ook nooit mijn interesse, dus een commodore 64, play station... euh... wél herkende ik het 'virtual reality - spel, haha!  Nu is het meestal ook wel zo, dat mijn kleine nichtje van 9 jaar het ene spel na het andere ontdekt en gewoon bijna meteen weet hoe het te spelen. Maar dat is een kwaliteit die ik niet heb. Zo stond ik, als vrijwilliger, in de kerstperiode op verdieping 3 van het museum. Ik geef eerlijk toe dat ik tussen de groepen door toch wel werd aangetrokken door de play-station die er vast staat. In het begin lukte me niets, ik viel pardoes in het water... kon er niet uit... mn hoofd tegen de brug knallen was wel makkelijk maar niet de bedoeling. Heel fier was ik toen het me lukte om over de brug heen en weer te lopen zonder in het water te vallen... maar wat het spel nu echt is weet ik eigenlijk nog altijd niet. Telkens kwam er een nieuwe school binnenvallen, en spurtte ik vlug naar mn post terug ;-) Voor het einde van de tentoonstelling ga ik het nu toch wel eens vragen. Voila, bij deze is dat voornemen gepland.

 

(foto: Julie Van Craen)

 

De bezoekersaantallen bevestigen dat dit een top-weekend is geweest : er passeerden net geen 1000 bezoekers in het Speelgoedmuseum. Lego is en blijft top!

Het volgende event in verband met "Lego 60 jaar creatief bouwplezier" is het weekend van 9 en 10 maart '19 met een heuse Lego-beurs: gaande van het bewonderen van de inspirerende creaties en sculpturen van de BeLUG-leden, tot workshops en verkoopstanden (nieuwe en tweedehands) gadgets en allerlei.

 

(foto: Julie Van Craen)

 

Heb ik je interesse geprikkeld? Dan kan je ook deze zondag, 19 februari, terecht in het Speelgoedmuseum voor een gratis familierondleiding vol kleine en grote weetjes.

 

(foto: Julie Van Craen)