11-jarige Olivia maakt blog over Mechelen

met categorie:  

(foto's Jan Smets)

Wie weet?  Misschien is met haar de toekomst van Mechelenblogt wel verzekerd?  Want ze gaat er voor: Olivia Ladron de Guevara uit de Willem Geetsstraat.  Die mooie lange naam heeft ze van haar vader Arturo die Mexicaanse roots heeft.  Ze is 11 jaar en loopt school in Villa Zonnebloem.  In dit laatste jaar van het basisonderwijs kregen zij en haar medeleerlingen de opdracht om een eindwerk te maken.  En dat kon héél divers zijn.  Olivia die altijd al graag schreef had het idee om een blog op te starten.  Van Mechelen.  Na de Kerstvakantie is ze er mee van start gegaan en ze contacteerde me om wat tips.  Maar eerlijk: zelf is ze al aardig op weg om er iets boeiends van te maken.  Ik luister geamuseerd toe.   Ze interviewt me.  Haar vraagjes heeft ze netjes voorbereid.  En ik?  Ik doe hetzelfde.  Zij voor haar blog.  Ik voor het onze.  Olivia: beslist een meid met pit! 

 

 

Creatief is ze.  En ze weet wat ze wil.  Haar mama, Liesbeth Vanheuckelom die als leerkracht Nederlands geeft aan nieuwe Mechelaars bij Crescendo hielp haar op weg bij het opstarten, maar nu werkt Olivia zelfstandig aan haar projectje. 

 

Ik wou over Mechelen schrijven.  Ik woon hier graag en dit is echt wel een Kinderstad.  Mijn blog kreeg de naam: 'Mechelenplezierstad'.  Mijn eerste artikeltje gaat over het stadsmuseum Hof van Busleyden dat ik onlangs bezocht.  Normaal vind ik musea wel saai, maar na mijn bezoek ben ik er toch anders over beginnen denken.  Ook voor kinderen is het heel boeiend.  Je kan zelf een wandeling met opdrachten maken.  Er is een familieparcours.  Ik heb zelf enkele foto's genomen en in mijn blog ga ik een video plaatsen die ik er opnam: over Leonardo da Vinci.  Lezers kunnen nadien ook reacties plaatsen.

 

Hoe ze het best zou aanpakken?  Ik geef haar de suggestie om haar verslagje persoonlijk te maken en er haar eigen mening in te verwerken...  En misschien is het wel goed om de lezers nieuwsgierig te maken zodat ze ook zin krijgen om het museum te bezoeken?  Enne: denk eens na over een titel die uitnodigt om verder te lezen? ... 

Olivia noteert het vlijtig. 

Binnenkort gaat ze nog andere reportages maken.

 

Ik wil mensen interviewen en hun mening vragen over onze stad.  Maar liefst geen bekenden.  Ik heb Museum Kazerne Dossin al bezocht en daar ga ik wat over schrijven.  Voor jongeren is dit ook boeiend.   En nadien wil ik ook wat maken over het Vrijbroekpark en de Kruidtuin.  De natuur interesseert me wel.  Ik ben al op verkenning geweest.  Volgende week donderdag organiseert mijn school een klimaatmars en daarover wil ik een reportage maken als me dat lukt.  We gaan op stap van onze school tot aan de Grote Markt.  Enne: over Mechelse monumenten wil ik ook schrijven.    Elke zaterdag of zondag wil ik iets maken.  Elke week een blog...  Dat is het plan.  En binnenkort wil ik actief worden op instagram om mijn foto's op te posten...

 

   ( zus Camila, kindersecretaris)

 

De twee jaar jongere zus van Olivia, Camila komt er geboeid bij zitten.  Broertje Felix is ondertussen op de achtergrond enthousiast 'muziek' aan het maken...  Camila is op dit moment secretaris in de Mechelse Kinderraad.  Vanaf oktober ruilt ze haar job met Kinderburgemeester Jaan Roelens.  Dan worden de rollen omgedraaid.

 

Nu is mijn zus Camila actief in de Kinderraad.  Vorig jaar zat ik daar ook in.  Dat was een fijne ervaring. Nu hebben ze actie gevoerd tegen pesten.  Daarvoor werd zelfs een vlag op de Sint-Romboutstoren geplaatst!

 

(... toen Olivia lid werd van de Kinderraad...)

 

Ik ben nu al benieuwd naar de schrijfsels van Olivia, want aan ideëen heeft ze geen gebrek.  Zo heeft ze zelfs al een idee ingediend voor de Grond der Dingen.  Haar vierkante meter wil ze volplanten met zonnebloemen waar ze zelfs lekker kan onder slapen...  Leuk!  Ik stel Olivia voor om daar misschien eveneens wat over te bloggen.

Na de Grote Vakantie waarin het gezin een reis naar Mexico wil ondernemen om de grootouders langs vaders kant  én Anna, een uitwisselingstudente die een jaar bij hen inwoonde, te bezoeken, start Olivia in het secundair onderwijs.    Ze is muzikaal en zou graag naar de Kunsthumaniora gaan in Wilrijk...

Zo ver zijn we nog niet... Maar die blog wil ze zéker verder zetten nadat ze afzwaait in Villa Zonnebloem!

Ik voel nu al aan dat we nog gaan horen van deze jongedame!  Ik wens ze alvast veel succes!  Een bloggende Mechelen-liefhebster: daar MOET ik toch gewoon een boon voor hebben!  Niet?

 

(foto: Camila Ladron de Guevara)

 

https://mechelenplezierstad.home.blog/