Hanswijkenhoek in vuur en vlam!

 

(foto's: Jan Smets)

Vorig jaar ging de eerste editie door van deze originele en hartverwarmende winterwandeling doorheen de wijk Coloma, of... Hanswijkenhoek.  Het smaakte naar meer, en daarom werd ook dit jaar een vurige tocht door de wijk op stapel gezet.

Volgende week, zaterdag 26 januari, is het weer zover!  'Wijk in vuur en vlam' is zowel voor kinderen als volwassenen een evenement om naar uit te kijken.  Alle buurtbewoners zijn uitgenodigd om deel te nemen.  Maar mocht je elders wonen in onze Maneblussersstad ben je ook van harte welkom in deze wijk in Mechelen-Zuid!  Waarom ook niet?  Voor elk wat wils!

 

De kinderen kunnen op stap met een heuse winterse sprookjeswandeling.  Om 17 uur wordt samengekomen aan de lokalen van J@M in de Ivo Cornelisstraat 2.

 

Wij roepen alle kinderen op om verkleed te komen en een lichtje mee te brengen!  Inschrijven hoeft niet.  En deelname is ook gratis.  Als dat niet mooi is?  Bovendien krijgt elk kind achteraf een pannenkoek en een drankje...  Veel gaan we nog niet verklappen maar toch lichten we graag al een tipje van de sluier op: op het pleinjte in de Beukstraat zal je een 'muziekmeneer' ontmoeten (Bart Alloing van het Afrikaanse eethuisje Ten Zuiden aan de Tervuursesteenweg...).  En dat wordt erg leuk!   Misschien ontmoet hier de Wintervrouw wel de Vuurman?

 

Nadien wordt gestapt naar een ander pleintje tussen Rozen-en Doornenstraat.  Daar gaat om 18 uur een vuurshow door.  Het is daar dat de volwassenen ook hun wandeling kunnen starten na dit spektakel.

 

De volwassenen dienen wel in te schrijven.  Kostprijs is 10 Euro.  En hiervoor krijg je op het einde van de wandeling een lekkere kop soep met brood aangeboden. (met dank aan KWB Coloma!)  De volwassenen stappen een eindje door de wijk begeleid door stadsgids Egied Rossiau die trouwens buurtbewoner is, en Jan Smets van Mechelenblogt.  Zij vertellen over de geschiedenis van de Hanswijkenhoek, en doorspekken dit met anecdotes.  Tussendoor stappen we hier en daar binnen, waar we vergast worden op heel diverse muzikale optredens in de intimiteit van de huiskamer.  Gezellig!

 

 

Afgesloten wordt  tussen 18u45 en 20 uur in de sfeervol verlichte Colomakerk en ook daar staat nog een optreden op het programma!  Net voor deze afsluiter zullen we nog een dansoptreden van J@M kunnen meemaken en een koor...

Deze winterwandeling is een initiatief van de verbindende wijk-vzw Vuurwerk, met dank aan OKAY Hofstade en Stad Mechelen.

 

Inschrijven voor volwassenen verplicht:

vuurwerk2800@hotmail.com

of

0495 57 11 84  (Sophie Bollen)