25 jaar wondermooie muziek

met categorie:  

Op zondag 2 januari 1993 speelde Wannes Vanderhoeven, pas afgestudeerd aan het Lemmensinstituut, voor de eerste maal de mis in de Onze-Lieve-Vrouw o/d Dijle kerk. Meteen werd hij voor de leeuwen gegooid: de tweede grootste kerk van Mechelen gevuld met gelovigen, een groot orgel en een groot koor van om en bij de 50 zangers, die een gemengd repertoire brengen van Gregoriaans, samenzang en polyfonie.

Wannes doorstond deze vuurproef op schitterende wijze. Vijfentwintig jaar lang iedere zondag de eucharistie muzikaal opluisteren is op zich al een grote inspanning, maar daarbij een heel uitgebreid en divers gamma van muziek brengen is nog meer uitzonderlijk.

Wannes sluit voorlopig de reeks van organisten aan deze kerk. Wij maakten er 6 mee, namelijk Fil Denteneer (medeoprichter van het O.L.V.-koor), Willy Climan, Laurent Van den Bergh, Jef Lerinckx, Kris Wittevrongel en tenslotte Wannes. Stuk voor stuk bijzondere organisten.

Al die jaren brachten zij een weelde van orgelmuziek ten gehore, gratis en kwaliteitsvol.

Urbain Van Asch
Mechelen, 15 januari 2019

Proficiat Wannes!

(foto: Jan Smets)