Mechelse Urban Trail, Door de regen, door de wind

met categorie:  

Regen en wind hielden 5000 sportieve deelnemers aan de 5de Urban Trail door onze stad niet tegen. De Mechelse binnenstad was het decor van de GvA Mechelen Urban Trail. Op een parcours van 5 en 10 km liepen en wandelden de deelnemers doorheen verschillende belangrijke Mechelse gebouwen en bezienswaardigheden. Vorig jaar kreunde iedereen onder een berekoude dag, vandaag een klamme douche


Lopen en wandelen door 25 Mechelse toplocaties

Met maar liefst 25 toplocaties, en dat is een record, spant Mechelen de kroon binnen de Keytrade Bank Urban Trail Series. Dit is ook de tweede keer dat de Urban Trail een speciale kersteditie was en deel uitmaakte van het winterse programma Mechelen houdt je Warm. Zo krijg je tijdens deze wintercampagne niet alleen een ruim aanbod in culturele en feestelijke activiteiten maar ook dit sportieve gebeuren! 

Schepen van Sport Stefaan Deleus gaf op de Veemarkt het startschot voor de 8 waves, want zo noemde iedere groep. “Speciaal aan deze 5e editie zijn het groot aantal nieuwe locaties. Nieuwkomers op het parcours zijn het stadspaleis Hof van Busleyden, het Stedelijk Conservatorium, Kunstencentrum NoNa, Basisschool GO SHIL! en Theaterhuis Moonbeat. Voor de terugkerende deelnemers blijft het dan ook interessant om ieder jaar weer op post te zijn. Toch stonden klassiekers als Kazerne Dossin, Brouwerij Het Anker, Congres- en Erfgoedcentrum Lamot en het stadhuis terug op het parcours

De locaties waar ik ben gaan kijken waren de Veemarkt, om de sfeer aan de startlijn op te snuiven. Vooral de opwarmer net voor de start, bracht iedereen in opperbeste stemming. Ik dacht ook in het stadhuis wat beelden te schieten, maar daar werd ik helaas geweigerd. Spijtig ! Dan maar naar het Schepenhuis, Ursulinen en Congrescentrum Lamot. Hier passeerden de deelnemers de aan de gang zijnde Café Culinair om alzo de trappen van het Congrescentrum te bestijgen. “Het is de derde keer dat ze door Lamot komen. Als er zo’n dingen in Mechelen gebeuren, dan moeten we daar gewoon bij zijn. Lamot is niet enkel voor congresgangers, maar ook voor Mechelaars” aldus Jan Simons (directeur Lamot).Na de finish werd aan elke deelnemer een lekker warm soepje aangeboden door Delhaize, en een fris getapte Maneblusser Wit. Hiermee mogen we Urban Trail 2018 alweer afvinken, uitkijkend naar volgend jaar !

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen Blogt