'De zeepbel, het geluk en de facteur'

met categorie:  

  (foto onder: Jan Smets)

"Je gaat gegarandeerd gelukkig naar huis!"  Dat belooft hij me.  Ik ontmoet hem op deze kouwelijke novemberdag in de Katelijnekerk.  Luk De Koninck is er vrijwillige onthaler voor 'Open Kerken'.  De naar Mechelen verkaste acteur is duidelijk al heel goed ingeburgerd in onze stad.  Mooi dat hij zich op deze wijze inzet voor ons historisch patrimonium.  Trouwens: knap initiatief om onze kerken met de hulp van vrijwilligers zo  open te stellen voor het publiek...  Maar dat is niet de reden van onze afspraak.  Nee.  Luk doet een oproep voor een bijzondere productie op vrijdag en zaterdag, 14 en 15 december in Theater Moonbeat in de Oude Brusselstraat onder de veelbelovende titel: 'De zeepbel, het geluk en de facteur'.    En in de sfeer van de  feestdagen die er nu in ijltempo lijken aan te komen, past deze warme voorstelling hélemaal.  Luk De Koninck staat niet zélf op de planken, maar regisseert het stuk dat gespeeld wordt door Jo Dupré en muzikaal wordt opgeluisterd door Koen Vanmeerbeeck. 

"Jo is een fantastisch verteller" zegt Luk.  "Enne, het zijn twee benefietvoorstellingen in het kader van de Warmste Week, ten voordele van IAAR.  IAAR helpt mensen in de hele wereld die hun leven in handen nemen door persoonlijke vorming..."

Ik ben benieuwd...

 

Je zal verrast worden door een waargebeurd misdaadverhaal.  Ooit werd op de vooravond van de 14de juli in Frankrijk een schilderij van Rembrandt gestolen...  De zaak werd nooit opgehelderd.  Dit is de kern van het verhaal.  Maar we hebben hierop verder geborduurd.  Het stuk neemt je mee op de zoektocht naar het geluk.  Dit is een misdaadverhaal overgoten met de theorie, de waarheid en...de twijfel over ons geluk...

 

De vereenzaamde man die de roof uitvoerde mag dan wel kortstondig gelukkig geweest zijn... Dit geluk - spat als een zeepbel uit mekaar.  (trouwens: op het schilderij staat iemand met een zeepbel...).  Uiteindelijk geeft deze man zich aan.

 

Jo weet dit verhaal meesterlijk te vervlechten met anecdotes uit zijn eigen leven.  Het decor mag dan erg sober zijn: de voorstelling zal je een warm gevoel geven.  We speelden dit stuk al in Geel en Leuven, en nu komt Mechelen aan de beurt in deze eindejaarsperiode.  We gaan er hier één warme happening van maken!

 

De opbrengst van deze twee voorstellingen gaat naar mil-JAAR.  Waarom niet één miljard Euro als we kunnen!  Draag je ook jouw steentje bij?

 

Wil je meer weten over IAAR?

Ga dan hier eens een kijkje nemen:

www.iaar.eu

 

14 en 15 december - om 20 uur in Zaal Moonbeat in de Oude Brusselstraat.

 

Reserveer je plaatsen op:

http://tinyurl.com/facteurzeepbel

Inkom: 15 Euro

 

 

 

Luk De Koninck garandeert dat we na de voorstelling gelukkig naar huis weerkeren...  Waarom zouden we twijfelen?

Doen!