'Ik Dien' serveert knotsgekke komedie in z'n 90ste speeljaar

met categorie:  

 

(foto's: Ik Dien (bo en li). Jan Smets (re)

Mechelen heeft een lange én stevige toneeltraditie.  Tal van amateurgezelschappen brengen met de regelmaat van de klok ronduit schitterende stukken op de planken.  Zo ook in Muizen, waar 'Ik Dien' zijn 90ste 'speeljaar' is ingegaan.  Dat kan tellen!  Na het overlijden van bezieler Jef Du Bin is men niet bij de pakken blijven zitten.  Integendeel.  Met vereende krachten en nieuwe moed gaat men er flink tegenaan.  En de vrouw van Jef, Mieke Van Rompaey (re) helpt hier maar wat graag aan mee.  Wat wil je?  De toneelmicrobe had en heeft haast heel de familie gebeten.  Toneel is ploegsport, en als ik zie met hoeveel enthousiasme men hier tegenaan gaat, dan kan ik niet anders dan hun nieuwste stuk in de kijker te zetten.  De kop is er af.  Maar wie nog kaartjes wil bemachtigen voor 23 en 24 november, zal zich moeten haasten.  Met 'Love begins @ 50' mag je je verwachten aan een knotsgekke komedie die bol staat van misverstanden en verrassingen.  Succes gegarandeerd!  De eerste voorstellingen bewezen het al.  Het publiek wist het stuk erg te smaken.

 

 

(foto's: Ik Dien)

 

Het stuk werd geschreven door de Britse auteur Raymond Hopkins.

Deze man begon toneelstukken te schrijven omdat hij op deze manier zijn bijdrage wilde leveren aan het MS-fonds van het Verenigd Koninkrijk.  Namelijk: zijn dochter lijdt aan deze vreselijke ziekte.  Zo wou hij zijn steentje bijdragen...

 

Annemie Du Bin:

 

                                 (foto: Jan Smets) 

 

In die zin sponsoren we met het brengen van dit toneelstuk ook het goede doel.  De auteursrechten gaan immers integraal naar dit project dat de onderzoeken financiert naar een remedie tegen deze ziekte...

 

Het is Eric Kerremans die de regie voert...

 

  (foto: Jan Smets)

 

Het stuk brengt het 'verhaal' van Cis en Anita, een koppel dat zowat 28 jaar getrouwd is.  Op hun relatie zit er wel wat sleet, en de bijna 50-jarige Cis zet zijn zinnen op ander vrouwelijk schoon.  Zover zelfs dat hij een aantal dames bij hem thuis uitnodigt... Maar dat loopt allemaal niet meer zo vlot als vroeger...

En ondertussen is Anita met héél andere dingen bezig.  Ze schreef zich namelijk in voor een wedstrijd voor 'het perfecte koppel'.  Want ze laat zich verblinden door de hoofdprijs: een cruise naar de Caraïben!  Hiervan mag Cis niks weten want hij zou dit plan maar kunnen verknallen....

 

 

Op de planken geven het beste van zichzelf:

Geert Van de Walle, Linda Hermans, Ingrid Roggemans, Gunther Smeyers, Karen Tack, Hannelore Van den Broeck, Maria Verstraeten, Nicole Mariën en Yordi Dietens.

 

Nog twee speeldata:  23 en 24 november!

rep je dus!:

www.toneelikdien.be

reservatie@toneelikdien.be

015/33 73 98

0472/37 13 63

Telkens in parochiezaal 't Kranske, in de Sint-Albertusstraat in Muizen.

20 uur.

 

 

Annemie Du Bin:

 

Allen welkom!  En weet je: we zijn op zoek naar mensen die onze acteursploeg willen vervoegen.  Vooral mannen tussen de twintig en veertig jaar zouden we graag aanwerven.  Maar ook vrouwen mogen zich best aandienen!

 

Voel JIJ het kriebelen om deze toffe ploeg te vervoegen?