The Posies komen naar Mechelen !Wie 'jong' was in 1996 herinnert zich vast  The Posies nog wel én hun lichtjes fenomenale plaat Amazing Disgrace. Nee? Heb je toen niet uit volle borst Everybody Is A Fucking Liar meegezongen dan? Juist, dàt belletje rinkelt... Smeer dan snel je keel, want de band komt tijdens hun Europse tour naar ... Mechelen!

Op 18 oktober 2018, over een kleine week dus, staan Jon Auer, Ken Stringfellow & co in de Minderbroederskerk van Cultuurcentrum Mechelen.

De band bestaat ondertussen dertig jaar en voor die gelegenheid worden de drie cruciale albums Dear 23, Frosting on the Beater en Amazing Disgrace opnieuw uitgebracht. Tijdens de shows zal vast blijken dat je je wel meer songs dan Everybody Is A Fucking Liar herinnert. Of enkel de drie genoemde platen aan bod komen, of ook het legendarische 'cassette-debuut' Failure waarmee alles begon, of ook nieuwer werk, dat valt te ontdekken...

In de line up nemen behalve veteranen Jon Auer en Ken Stringfellow, ook kompanen van weleer Mike Musberger (drums) en Dave Fox (bas) plaats. 

The Posies worden vaak in één adem genoemd met Teenage Fanclub, en daar valt wat voor te zeggen, maar ook met Nirvana en Sonic Youth, en dat heeft allicht meer te maken met het feit dat ze op het zelfde label (Geffen) zaten. Een link met Big Star en The Hollies is eigenlijk een pak logischer. Feit is dat de heren graag de 'Merseybeat'  huldigen. 

Het gezelschap zit dus niet om harmonievocalen en catchy melodieën verlegen, maar de rauwe gitaren komen ongetwijfeld ook ruim aan bod!

Mechelse rockers weten wat hen te doen staat, er zijn nog tickets (€ 17).