Uren speelplezier met clicformers, mini-tentoonstelling

(foto's: Linda Van der Auwera)

Het valt een beetje in de schaduw van de grote, aankomende, Lego-tentoonstelling maar momenteel is er een leuke mini-tentoonstelling Clicformers in het Speelgoedmuseum. In een klare eenvoudige kindertaal, én geillustreerd met echte clicformers-figuren zoals o.a. een stoere dino, leuke zeedieren en ook een robot, kan je de verschillende fases van de evolutie op onze aarde volgen. Van de oerknal tot leven in de ruimte worden er op speelse wijze voorgesteld. Ik vind het heel overzichtelijk en erg leuk gemaakt.

 

Wat me vooral aantrok waren 4 grote stapels clicformers... uren en uren kan je bouwen en knutselen in de speelzone. Je kan aan de slag met je eigen creativiteit. Gaat dat je niet zo goed af zijn er ook veel bouwplannen aanwezig. Hoewel het enorm kriebelde heb ik me als een echte 'grote mens' gedragen en maar niet gespeeld. Eigenlijk is zo'n leven soms wat saai, niet? Bij gelegenheid ga ik toch nog een paar clics toevoegen aan het reuze wandtapijt dat door iedereen kan aangevuld worden.

 

 

 

Deze tentoonstelling loopt nog tot 30 september. De figuren die er staan zijn gemaakt in het Pedagogisch Dienstencentrum Ter Dreve in Brugge:en superfijn sociaal aspect, toch.

Een leuk weetje is dat er ook een speelbox kan uitgeleend worden voor nog meer bouwplezier.

 

 

Nu zaterdag, 8 september, is er in het museum ook de jaarlijkse mecanodag. Je kan dan heel wat extra mecano-bouwwerken bewonderen.

Tip voor volgende week: kan jij de Lego-stoel van het Speelgoedmuseum vinden op de Uit-zonder - uitlaat - dag op 16 september? Maak er een leuke foto van en deel hem met het museum, wie weet volgt er nog een leuke verrassing.

 

 

 

 

 

 

Bedankt om dit ter kennis te brengen Linda.  Een dikke dertig jaar (of langer) geleden gaf ik aan het Speelgoedmuseum een regiment soldaatjes in papier maché in bruikleen en kreeg jarenlang een uinodiging als er een nieuwe tentoonstelling was.  3 jaar geleden besloot ik om die verzameling voor goed aan het Speelgoedmuseum te schenken en sindsdien kreeg ik geen enkele uitnodiging meer...

Dat is wel straf en niet zo leuk. Ik ga het eens aankaarten daar ;-)

 

En wat nog straffer is: gedurende meer dan dertig jaar dat ik de soldaatjes in bruikleen gaf, kreeg ik een kaart waarmee ik gratis met mijn echtgenote binnen kon (ik denk dat die kaart nr 98 had).  Van zodra ik de soldaatjes geschonken had, was dat plots ook gedaan. Ik vind het een rare manier om iemand te bedanken, maar 't zal wellicht aan mij liggen...??

Beste Heer Kokken, ik had vandaag contact met Julie Van Craen, de huidige communicatieverantwoordelijke. Zij schrok van dit bericht en beloofde me heel spontaan dat ze dit weer in orde gaat maken. Er zijn wat personeelswissels en dergelijke geweest, maar dit had niet mogen gebeuren. Haar mailadres is: communicatie@speelgoedmuseum.be

Als je mij jou mailadres geeft wil ik het haar ook doorgeven hoor. Wat voor u het makkelijkst is.

Met speelse groeten, Linda

Beste Linda,

Bedankt voor opvolging en de moeite die je voor mij doet..

Mijn e-mail adres: erkaa@telenet.be

Met vriendelijke groeten

Roger

Graag gedaan hoor.