Uit zonder Uitlaat

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

Plaatjes zonder veel praatjes: laat de beelden zélf spreken...

 

Het was weerom op de koppen lopen in ons aller Mechelen.  Uit zonder Uitlaat - stilaan een traditie - was een voltreffer.  Tussen 13 en 18 uur waren fietsers en voetgangers heer en meester in de binnenstad.

Onze stad toonde zich op z'n mooist: Mechelen liet zien waar het allemaal mee bezig is!  Alles waar mensen zich bij verenigen kwam de straat op.  Actief en bruisend mag dit alles zéker genoemd worden.  We kregen net zoals de vorige jaren een staalkaart te zien van het Mechelse cultuur-en vrijetijdsaanbod.  Voor jong en oud.  Jawel.

Van sport tot theater, van spel tot museum...  Het was er allemaal. 

Op de Grote Markt stond een reusachtige slang mensen in slagorde om in te tekenen op het Monopolyspel dat Mechelen op het spelbord zet.  Nu al mag dit een succes worden genoemd.

Een leuke sportmarkt, sociale initiatieven...  én een leuke speelstraat in de Sint-Jansstraat: Villa Vélo!.

En de politie liet op de Wollemarkt zien waarmee het zoal bezig is.

Moet het nog gezegd dat ook Predikheren weer enorm veel volk lokte, en dat ook ons Schepenhuis tal van bezoekers over de vloer kreeg om te zien hoe dit nu de vaste stek is geworden van onze toeristische dienst?

Het mooie septemberweer was aan de grote opkomst niet vreemd...  Nog effe proeven van de laatste zomerdagen...