Samen voor meer hergebruik! IK GEEF

met categorie:  

  (foto's: J.Smets & Kringwinkel )

Een mooi sociaal en ecologisch initiatief werd vanmorgen voorgesteld in de Elf-Novemberstraat, zijstraat van de Tervuursesteenweg in de wijk Hanswijkenhoek.  De campagne 'IK GEEF' is een gezamelijk idee van IVAREM en Kringwinkel Ecoso.  Spullen een tweede leven geven: het kan!  We kunnen zoiets alleen maar toejuichen.  Daar kunnen we allemaal aan meewerken en hiermee zetten we ons samen in voor hergebruik én sociale tewerkstelling.  Als dit niet mooi is...  Ik ben alvast voor het idee gewonnen, en zet het daarom graag in de kijker.  Ook hierin kunnen wij als Mechelaars misschien weer voortrekkers zijn!  We hebben sowieso al een primeur: want de ophalingen van de herbruikbare goederen worden met een vrachtfiets gedaan.  Ecologisch gezien een pluspunt dus!

 

Onze huizen stulpen uit van dingen die we niet of bitter weinig gebruiken: textiel, boeken, huishoudelectro, speelgoed, huisraad.  Da's geen geheim.  We zijn allemaal kinderen van de consumptiemaatschappij...

Maar...we kunnen ook ons steentje bijdragen aan een meer leefbare planeet voor onze kinderen.  Ons milieu is té belangrijk om achteloos mee om te springen. 

En hoe kunnen we dat dan doen?

 

Je kan je herbruikbare spullen verzamen en een afspraak maken met de Kringwinkel die dit alles gratis komt ophalen. 

 

 

Jolien Roelandt, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Ecoso:

 

Wel: op www.ikgeef.vlaanderen vind je een coupon die je bij de ophaling kan inruilen tegen een gratis IK GEEF-doos.  Die doos geef je best een centrale plaats in je huis zodat herbruikbare spullen die ne niet meer nodig hebt, sneller een tweede leven krijgen.  is de doos vol?  Dan bel je het nummer dat op het deksel staat en we komen je doos leegmaken!  Zo simpel is dat...

 

In de Elf Novemberstraat werden vanmorgen de eerste spullen opgehaald bij buurtbewoonster Patricia Van Leuven die het heel belangrijk vindt  om zo het hergebruik te stimuleren. 

 

Het milieu is gewoon té belangrijk.  Bovendien worden de spullen aan mijn voordeur opgehaald.  er is echt geen reden meer om niet mee te doen aan IK GEEF!

 

IVAREM doet hier graag aan mee.  Dat vertelt Rita Van den Bossche, voorzitter:

 

                                     

 

IVAREM is steeds op zoek naar manieren om meer herbruikbare spullen uit het restafval te houden.  De samenwerking met de kringwinkels Ecoso van de gemeenten Bonheiden, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek én de Zuiderkempen, met Putte en Berlaar, leidde tot de IK GEEF-doos.  We zijn ervan overtuigd dat zo'n doos een handige manier is voor de gezinnen om hun kleine spullen een tweede leven te geven....

 

 

Meer info:

www.ikgeef.vlaanderen

(ook op Facebook en Instagram te vinden  (@ikgeefvlaanderen)