M-Flow was ook te gast bij Co-housing GummarusHof

met categorie:  

Het volgende weekend staat al op de drempel, en ik kijk nog eventjes terug naar vorige zondag. Waarschijnlijk is het fantastische gebeuren M-Flow jullie niet ontgaan. Het waren fijne dagen en ontmoetingen! Van hieruit nog eens een dikke pluim!!

(foto's: Linda Van der Auwera)

Vorige week zondagmorgen organiseerden ze een ontbijt, dit in samenwerking met Oxfam. Wie al eens een ontbijt in samenwerking met Oxfam mocht genieten, weet dat deze ontbijten (h)eerlijk zijn.

 

 

Ook deze keer was er een uitgebreide keuze aan allerlei lekkers. En steevast is er elke keer de verse fruitsla. Sommige vrijwilligers brengen ook fruit uit eigen moestuin mee, en nu waren de eitjes zelfs kakelvers van de kippen van iemand. Morgen serveren ze weer een ontbijt aan het stadspersoneel, die gaan genieten! Dat ontbijt voor het stadspersoneel is een jaarlijks weerkerend initiatief van de stad. Als Fairtrade-fan ben ik heel blij met de keuze dit steevast te doen in samenwerking met Oxfam, Wereldwinkel Mechelen.

 

 

Het ontbijt ging door in de oude Gummarus-kerk. Deze kerk doet al lang geen dienst meer als kerk. Tegenwoordig is daar immers het project co-housing Gummarushof. Heel wat jonge gezinnen, alleenstaanden, en wat oudere (hihi) zijn al lang aan de slag om hier een geweldig project van te maken. Elk koopt zijn eigen "unit", maar er zijn ook heel wat gemeenschappelijke ruimten voorzien, evenals een gemeenschappelijke tuin. Het is echt een droom-project, in mijn ogen. En als ik jullie geprikkeld heb, er is nog 1 unit te koop ;-). En dat het een toffe bende is, heb ik al mogen ondervinden!