Zomerse Solar Boat Trips op vaart is toeristisch attractief hoogtepunt.

met categorie:  
Terwijl sommige toeristen aan de Costa's puffen van de hitte, kan je in het zonnige en koelere Mechelen sedert begin van de zomer een boottocht maken met een nieuwe zonneboot. Peter Van Elslander alias Captain Sunset , ontwikkelde een elektrische ecologisch aangedreven boot. De boot ligt aangemeerd op het kanaal Leuven-Mechelen " de Leuvense vaart " vlakbij Cafe de Plaisance aan de hoek Brusselpoort/Auwegemvaart. De vele Mechelaars en bezoekers van de stad krijgen hierbij de kans om kenningsmakingstochtjes te doen voor slechts 5 €. 

Tijdens onze vaart vertelde Peter mij : Na een jaar van ontwerpen, zoeken en bouwen was mijn ‘Solar Boat’ afgewerkt. De boot is zo’n 12 op 4 meter groot, het dak bestaat volledig uit zonnepanelen die de batterij opladen. Zo wordt mijn boot elektrisch aangedreven, er is dus geen lawaai van zware motoren of uitstoot van fossiele brandstoffen. Op het dek plaatste ik mijn ‘stuurhut’, een keukentje, salon en zelfs een hangmat.”

Je kan om het half uur een tripje doen waarna een drankje wordt aangeboden in Brasserie Plaisance. Zij die graag een langere uitstap maken, kunnen de boot ook afhuren. Zo kan je bijvoorbeeld een tocht ondernemen naar het natuurgebied aan het Zennegat of een cruise op de vaart richting Leuven, waarbij naar keuze kan gestopt worden langs eetgelegenheden of bezienswaardigheden. “We doen zelfs tochten waarin er live wordt gezongen en meegezongen. Altijd een unieke sfeer aan boord”, zegt Peter van Elslander.

Ook fietsen en rolstoelen kunnen aan boord worden meegenomen. De sfeer aan boord is er eentje van zuiver geluk en natuurlijke belevenis, de ene zegt een plezierboot, de andere een love boat, maar ' LISA' is vooral een onthaastende alternatieve zonneboot. Een schot in de roos voor de Stad Mechelen. Een meerwaarde aan de vaart, waar we graag vertoeven. De mensen vanop de oevers juigen ons toe tijdens ons tochtje tot aan de kanoclub CCM.

 

 

Het mag gezegd,inzake slimme energie en belevenis treedt Peter Van Elslander in de voetsporen van een toekomst gerichte levenswijsheid, wat ook de rode draad was doorheen zijn uitdaging. 

 

Alle info i.v.m.de zonneboot van Peter die elke dag van 12 tot 17 uur vaart op het Kanaal Leuven-Dijle.

 
Peter Van Elslander: 0476 37 57 51
 
 
Foto's & Verslag : Eric Creve.