MFlow wil Mechelen samenbrengen

Van vrijdag 07/09 tot en met zondag 16/09 gaat aan de Haverwerf het evenement MFlow door.  De drijvende krachten achter dit project zijn de zussen Dorien (28) en Eva (26) Guns.  Drijvend mag je in deze zin wel letterlijk nemen, want het overgrote deel van de activiteiten vindt plaats op een drijvend platform op de Dijle, ter hoogte  van Congrescentrum Lamot.

(foto's MFlow)

“Vorige zomer liepen we op een drijvende markt in Gent, en we waren daarover zo enthousiast dat we begonnen te dromen om ook zoiets in Mechelen op te zetten.   We hebben een mail gestuurd naar de stad om ons idee uit te leggen, en we kregen toestemming om het verder uit te werken. Na een jaar van plannen en organiseren, zijn we bijna klaar.  We kijken er naar uit. “

(foto Annick Thienpont)

Het evenement kreeg de naam MFlow. De M staat vanzelfsprekend voor Mechelen.  Flow verwijst enerzijds naar het water als stroom, anderzijds naar de positieve vibe die Dorien en Eva graag willen doorgeven aan de bezoekers.  De kernwoorden van hun concept zijn ecologisch – lokaal – fairtrade en verbindend.  “ Daarmee vertalen we ook hoe we zelf in het leven staan . We hebben een groot hart voor Mechelen, en willen alle inwoners van de stad met elkaar verbinden, zowel de geboren Mechelaars als de nieuwkomers.  Daarom houden we de drempel laag.  Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.  We betrekken hierbij ook lokale handelaars met hun lokale producten.   We zijn zelf vegetariërs, overtuigde fietsers, en gaan op alle vlakken bewust om met het milieu.  Het zou mooi zijn als we de bezoekers kunnen overtuigen om even bewust stil te staan bij duurzaamheid.  

De twee dames staan zelf in voor de volledige opzet en coördinatie.  Ze zoeken sponsors, standhouders, artiesten, maken publiciteit, en houden contacten met alle partners. Vooral Dorien is er nu in de laatste weken fulltime mee bezig.   “ Het is ongelooflijk wat er allemaal bij de organisatie komt kijken. Gelukkig konden we een beroep doen op de medewerkers van de bevoegde stadsdiensten, zoals het evenementenloket, en de projectcoördinator van Mechelen klimaatneutraal, en hebben we een hoop vrijwilligers die ons helpen.”  

(foto Annick Thienpont)

Het evenement opent feestelijk op vrijdagavond 7 september.  Tussen 19u en 20u is er een gratis drankje voor elke bezoeker.   De rest van de week is gevuld met afwisselende activiteiten : marktjes, kinderanimatie, muziek en comedy.   Enkele opmerkelijke blikvangers zijn :

Global Charming : meet & greet met duurzaamheid.  Luister bij een kopje koffie hoe lokale initiatieven omgaan met de verandering van het klimaat.

Recycle Of Life for kids.  Een inleefspel, creatieve workshops, een geefplein en repair café.

Clean Up Day.  Wandeling door de stad onder leiding van een Natuurpuntgids. Plogging op het Oud oefenplein en in de binnenstad.

Het volledige programma kan je vinden op : https://11mechelen.wixsite.com/mflow, of op de facebookpagina van MFlow.