Kinderpret op Mechelen-strand...

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Je hoeft deze zomer écht niet naar één of ander exotisch oord te vliegen om er een paradijselijk strand op te zoeken.  Met de onwaarschijnlijke  tropische temperaturen van de laatste weken is het ook heerlijk toeven in eigen stad, waar je nu ook een superleuke beach kan aantreffen.  Het is een mooie traditie geworden dat in de scharnierdagen tussen juli en augustus ettelijke tonnen zand worden gestort op onze Grote Markt.  Nadat de vorige dagen beachvolleyballers er hun hartje konden ophalen, is het nu weerom de beurt aan de jongste Maneblussertjes!  Tot en met 5 augustus kunnen ze er dagelijks terecht tussen 10 en 18 uur.  Bovendien is de toegang gratis.  Dit strand is een paradepaardje van Mechelen-Kinderstad.  Het was vandaag al erg druk.  Zon, zand en water: meer hoeft er niet te zijn voor ettelijke uurtjes puur kinderplezier!

 

 

Uiteraard mocht dé mascotte van onze Kinderstad, Rommy Rombouts, niet ontbreken.  Met plezier tekende hij present.  Net als zovele ouders, grootouders en hun kleine of iets grotere grut.

Zandkastelen bouwen, spetterplezier in ploeterbaden, relaxen in een strandstoel...  Er viel en valt héél wat te beleven op dit heerlijkste strand van ons land.

Je kan er gratis strandemmertjes, schopjes en meer van dit alles ontlenen.  Het strand is avontuurlijk aangekleed, en de groteren kunnen hun fantasie botvieren in een decor waarin piraten hun opwachting maken.

 

 

Vandaag mocht deze grootvader ook ervaren hoe prettig dit alles is.  Met kleindochter Mies zat hij met de blote voeten genietend in het warme zand.  Wat is Mechelen toch een toffe kinderstad.  Gisteren trok ik met kleinzoontje Juul naar Planckendael.  Het was een héle poos geleden dat ik er was.  Het werd een topdag.  Wat een knap, educatief, mooi ingericht dierenpark is dit toch!  Mechelen mag er trots op zijn!  En dan spreek ik nog niet van Technopolis, ons Speelgoedmuseum, Beeldsmederij De Maan, aparte gidstochten voor kinderen, enzovoort, enzovoort...  Belevenissen genoeg!

Maar laat ons terugkeren naar het strand!  Onthou dat je er morgen, woensdag 1 augustus terecht kan voor een familiepicknick tussen 17 uur en 20 uur.  Een aanrader!