Bouw jij ook mee aan de grote Lego-tentoonstelling van het Speelgoedmuseum?

met categorie:  

Ondanks de hitte wordt er in het Speelgoedmuseum achter de schermen ook stevig doorgewerkt. Naar aanleiding van 60 jaar Lego komt er vanaf oktober (tot 7 april) een grote Lego-tentoonstelling.

(foto: Jan Smets)

En daar komt veel bij kijken. Zelf duik ik op maandag de kelder in om vooral Lego en Duplo te sorteren. Rood blokje, blauw blokje, manneke, speciaal bouwblokje... nog een wonder dat ik er niet van droom. In samenwerking met de kringloopwinkels konden we immers veel (echt veel) bananendozen vol Lego en Duplo lenen.

Voor elke kleur dus 1 doos, en daarnaast dan nog de dozen voor speciale bouwblokjes, mannekes, accessoires... elke doos geraakt stilaan goed gevuld. Er wachten me nog zo een 20-tal bananendozen. Eigenlijk perfect om te doen met dit warme weer: het is daar lekker fris, ha! Ik klaag niet ;-)

Meer info over deze tentoonstelling gaat nog volgen. Maar had je al opgevangen dat ook jij je Lego-steentje kan bijdragen? En wel op 3 manieren.

 

 

1. Moest je nog ergens een foto hebben liggen van jezelf, of anderen, waarop je met de lego of duplo speelt dan mag je deze doorsturen naar het museum. En wel naar: lego.speelgoedmuseum@gmail.com. Alle foto's worden verzameld, en wie weet komt jou foto dan op de grote Lego-muur in het museum terecht. Duiken maar in die foto-dozen zou ik zeggen, altijd leuk.

2. Het museum organiseert ook een grote Lego-bouwwedstrijd. Nog tot 1 september kan je je eigen kunstwerk inschrijven voor deze wedstrijd. De details hierover kan je vinden via http://bit.ly/2tElYMF Is het te warm om de hele tijd buiten te spelen: dan kies je toch gewoon een verkoelend moment binnen en ga je aan de slag met je lego. Als je wint komt jou kunstwerk in de tentoonstelling terecht. Immers de tentoonstelling heeft de titel: "Het Lego-blokje - 60 jaar creatief bouwplezier" Hoe kan ik je nog meer aansporen om mee te doen? Doodgewoon omdat het Lego-blokje zoveel mogelijkheden heeft dat je altijd een ander iets kan bouwen, groot of klein. En surplus: jou werk kan naast o.a. dat van Dirk Denoyelle en nog andere clubs komen te staan.

3. Elke dinsdagnamiddag in augustus (vanaf 14uur tot 16uur; concrete info hierover vind je op de facebookpagina van het Speelgoedmusesum) kan je in het museum ook komen meebouwen aan  enkele topsets uit de Lego-catalogus. Deze stukken zullen uiteindelijk te bewonderen zijn in de tentoonstelling. Na het bouwplezier krijg je achteraf een unieke kijk op de tentoonstelling die in volle opbouw is. En er hangt nog een leuke verrassing aan vast ;-)

 

 

Lego of duplo: in mijn ogen nooit saai! Een tentoonstellig hierover kan dan ook niet saai zijn. En zeker niet als we mogen rekenen op een grote groep kinderen die met ons willen meewerken.

Gewoon doen zou ik zeggen.

 

 

(foto's: Linda Van der Auwera)