15de eeuws schilderij inspireert Gouden Carolus Collector"s Edition 2018

Maandag 11 juni stelde stadsbrouwerij Het Anker zijn Gouden Carolus Collector’s Edition 2018 voor in het bijzijn van stadsartiest Bruno Vergauwen.

Het is nu vier jaar op rij dat Het Anker een Collector’s Edition lanceert van de Gouden Carolus Classic. Voor de illustratie op de 3 liter fles liet Bruno zich inspireren door het schilderij ‘De leden van de Mechelse Gilde van de Grote Kruisboog’ die dateert uit 1497. Vorig jaar nog werden ware schatten zichtbaar gemaakt in de Sint-Romboutskathedraal, waar ook een muurschildering van een kruisboog ontdekt werd.

Mechelen bevat heel veel interessante verhalen en teksten. Voor deze illustratie ben ik terug gegaan naar een schilderij dat zich in Antwerpen in het Museum voor Schone Kunsten bevindt. Op de voorgrond zie je Sint-Joris die de draak verslaat. Op de achtergrond zie je duidelijk de stad Mechelen; waar naar zeggen, het één van de eerste afbeeldingen zou zijn van de Sint-Romboutstoren. Voor mij de ideale startplaats om van daaruit te vertrekken, en met het canvas een ‘draak’ in Mechelen te introduceren” vertelt illustrator Bruno Vergauwen (42)

Bruno Vergauwen haalt inspiratie uit 15de eeuws schilderij

Net zoals voorgaande jaren bevat ook deze Collector’s Edition 2018 de smakelijke Gouden Carolus Classic, en zal beschikbaar zijn in een oplage van 1000 flessen. Bij Brouwerij Het Anker gaat men er prat op dat het Collector’s item een Mechels element moet bevatten. Bruno, die bij de voorstelling van deze editie zijn vrouw Regula Ysewijn had meegebracht, wonen tijdelijk in het Begijnenstraatje. Ook voor haar ontwerpt hij illustraties, want Regula is auteur van enkele culinaire boeken, en heeft toch ook heel wat kennis wat bieren betreft. Bruno is al een ‘straffe artiest’ en combineert dan zijn werk al meer dan 6 jaar als Art Director bij ‘If we were you’, een Mechels reclamebureau.

Stadsartiest Gijs Vanhee (De Dans van de Slechtvalk), Simon Spruyt (De Vossenjacht) en Shamira Debroey (Het Leven van Margaretha) gingen Bruno Vergauwen vooraf.

Bier en kunst zijn beiden zeer geliefd in onze cultuur. Het past eigenlijk mooi samen. Als we een drieliter fles als deze als kader kunnen gebruiken voor een kunstwerk, dan ontstaan daar heel mooie dingen uit” zegt Zjef de Loose van Brouwerij Het Anker

Gouden Carolus Collector's Edition 2018 van Brouwerij Het Anker

Wie deze Gouden Carolus Collector’s Edition 2018 in huis wil halen, kan dit vanaf 11 juni aan de prijs van 42 euro inclusief btw. De 3 liter fles is netjes verpakt in een houten kist. Kleine 33cl flesjes zijn deze keer niet gebotteld. U kan ze aankopen in de Brouwerij Shop en bij drankencentrales in België maar ook in andere Europese landen.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy / Contact