Woont de beste Belgische basketbalspeelster in Mechelen?

met categorie:  

  (foto li: J. Smets. O: Laure Resimont)

Ze is niet alleen sympathiek, maar ook erg wilskrachtig en ze bulkt van talent.  De twintigjarige Laure Resimont moet je beslist in de gaten houden.  Zij gaat nog hoge toppen scoren.  Dat staat vast.  En scoren doet ze nu al.  Misschien zegt haar naam jou weinig of niets?  Dat kan best.  Basket is nu eenmaal niet zo populair als voetbal of wielrennen.  Onterecht.  Mechelse Laure is een uiterst begaafde speelster.  En dat zullen we geweten hebben.  Vorig jaar werd ze al genomineerd als 'Belofte van het jaar'.  En op 22 mei zou ze dit succes nog eens kunnen verzilveren met dé mooiste titel die ze als speelster krijgen kan.  Het is haar gegund.  De bekroning tot 'beste basketbalspeelster' van het jaar' zou mooi op haar palmares prijken.  Vingers kruisen.  De kaarten liggen goed, maar de prijzen worden pas aan de eindmeet uitgedeeld.  En da's bij deze niet anders...

 

(foto: Laure Resimont)

 

Laure die op 29 januari van dit jaar 20 kaarsjes mocht uitblazen woont in Mechelen, maar speelt bij BBC Sint-Katelijne-Waver die wel eens als de beste Belgische club wordt betiteld. 

Op amper 16-jarige leeftijd debuteerde de jonge Mechelse in de Belgische competitie.

 

Al heel vroeg was ik bezeten van basket.  Ik was nog maar 4 jaar als ik deze sport leerde kennen.  Ik ben niet bepaald gestimuleerd door mijn familie, want daar was het eerder tennis wat de klok sloeg.  Maar ik volgde mijn broer die basket speelde, en ben mee beginnen trainen.  Vanaf mijn 6de speelde ik al matchen. Ik baskette in het Scheppersinstituut waar ik school liep en later bij Pitzemburg voordat ik begon in Sint-Katelijne-Waver. Ik mocht dan wel een 'groot' kind zijn: lengte is niet altijd een voordeel in deze sport.   Mijn broer is wel met basket gestopt.  Hij had wel talent en was heel zeker een goeie speler.  Toch deed hij het meer voor zijn plezier, en was hij minder carrièregericht.  Ook ik deed het vooral omdat ik het leuk vond, maar ik leg voor mezelf de lat wel hoog.  Altijd wilde ik beter worden. Aan de zijlijn zijn mijn grootouders de grootste supporters! En zonder de steun van mijn mama zou ik zeker niet staan waar ik nu sta!

 

Laure Resimont was ook lid van verschillende Belgische nationale teams en speelde het U16 Europees kampioenschap in 2014, het U19 Wereldkampioenschap in 2015 en het U18 Europees kampioenschap 2015.  In het seizoen 2015-2016 bevestigde ze met verve haar grote talent.

In de zomer van 2016 schitterde Laure in het U18 Europees kampioenschap.

Onder coach Arvid Diels bleef ze in de daaropvolgende periode zich steeds verbeteren.

Op het Europees kampioenschap U20 in de zomer van vorig jaar werd ze één van de beste speelsters van het toernooi genoemd.

 

(foto: Laure Resimont)

 

Het voorbije seizoen ging ze verder op dit succesvolle pad.  Laure wist als kapitein haar team naar de 2de plaats in de Belgische competitie te leiden.

In februari jongstleden debuteerde Laure met het Senior Belgian National Team in een officiële wedstrijd.

De Mechelse 1,85 m grote speelster die nu als één van de beste jonge Europese speelsters wordt genoemd is erg 'explosief' en veelzijdig en bezit grote fysieke vaardigheden.

 

(foto: Laure Resimont)

 

Zijn dit niet erg goeie eigenschappen om op 22 mei in Lint op het hoogste schavotje te komen als 'beste speelster van het jaar'? 

Zal Laure Resimont die dag de trofee kunnen bemachtigen?  Wist je dat deze trofee die sinds 1959 voor de eerste keer werd uitgereikt, één van de oudste sportprijzen van ons land is?

 

Spannend is het alvast!  Het was al mooi om genomineerd te worden natuurlijk.  Maar uitgeroepen worden tot beste speelster zou wel fantastisch staan op mijn visitekaartje.  Ik zou dan ook mijn ploegmaat Heleen Nauwelaers opvolgen met deze titel.  We zien wel.  Of ik ontgoocheld zou zijn als ik hem niet win?  Misschien.  Toch ben ik al blij dat ik zo ver ben gekomen.

 

(foto: Laure Resimont)

 

Laure is gestopt met school.  De focus ligt nu helemaal op haar sport.

 

Zeker nog 1 jaar zou ik in België willen blijven spelen.  Dan is het de bedoeling dat ik eventueel naar het buitenland trek.  Dat moet normaal gezien wel lukken.  Als het het écht wil maken moet je immers naar het buitenland verhuizen.  Ik wil zo professioneel mogelijk aan de slag blijven.  Een week na de prijsuitreiking vertrek ik op 29 mei naar China met de Belgische ploeg.  Op stage.  En in september staat het Wereldkampioenschap in Tenerife in de agenda.  Nu ben ik geblesseerd geraakt in mijn finalematch.  Mijn ligament is gescheurd.  Maar na een revalidatie moet ik binnen 2 à 3 weken weer het veld kunnen betreden.

 

Mechelen mag trots zijn op Laure!  Mooi dat ze als basketbalspeelster op topniveau onze Mechelse kleuren zo weet te verdedigen.  Ik duim dus alvast voor 22 mei!  Jij ongetwijfeld ook!  Zet je schrap Laure!  We geloven in jou!

 

(foto: Jan Smets)

 

 

 

Net werd 'onze' Mechelse Laure uitgeroepen tot de speelster van het jaar!  Heel verdiend!  Dikke proficiat!!!