hernieuwde Kringwinkel Korenmarkt: hip én trendy!

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Tot het allerlaatste moment is er hard gezwoegd om alles piekfijn in orde te krijgen...  Maar tegen de feestelijke heropening was alles in kannen en kruiken en was van al die drukte niks meer te merken.  Vanavond om 18 uur werd er geklonken op de hernieuwe Kringwinkel Ecoso aan de Korenmarkt.  Sinds november was de winkel tijdelijk gevestigd in een pop-upshop in de Geitestraat.  Vandaag werd teruggekeerd naar de oude, vertrouwde stek.  Maar hoe onherkenbaar is de Kringwinkel geworden!  Hij oogt hipper dan ooit!  De Kringwinkel die niet alleen zorgt voor een kleinere afvalberg maar ook voor sociale tewerkstelling gaf vanavond een exlusieve preview met een hapje en een tapje.  De genodigden waren vol lof over de fraaie inrichting in het verruimde pand.

 

 

(winkel grenst aan de doorgang naar Theater Korenmarkt)

 

Koen De Bock en Christophe Pierre, respectievelijk bestuurder en voorzitter van Ecoso vzw, toonden zich niet weinig tevreden en trots met de vernieuwde Kringwinkel.

Ze benadrukten dat ze het bijzonder fijn vinden dat Ecoso 'een gezicht' heeft in de Mechelse binnenstad.  Een jaar geleden kreeg men de kans om het pand waar de winkel in gevestigd is aan te kopen.  Lang heeft men niet getwijfeld.  Maar men wilde de zaak wél uitbreiden en moderner verbouwen.   Daarom werd een vijftal maanden verhuisd naar de Geitestraat.  In die korte tijd heeft men van de ouwe winkel een waar pareltje gemaakt.

 

(Koen De Bock, Christophe Pierre en Katleen Den Roover)

 

Er staan nog een aantal projecten op stapel.  Maar daarover vertelt men later wel meer.  Ze raden ons aan om de sociale media te blijven volgen...

Schepen voor werk en sociale economie Katleen Den Roover:

 

 

Ecoso speelt een belangrijke rol in de sociale economie.  Deze winkel vertelt een verhaal van duurzaamheid.  Vele spullen krijgen een tweede leven. En wat nog belangrijk is is het feit dat we hiermee ons winkelaanbod nog diverser maken.  Mechelen willen we als winkelstad steeds aangenamer maken.  De Kringloopwinkel is een unieke troef op een toplocatie!  Nadat we vorig jaar een Kringwinkel openden in Mechelen-Zuid, zijn we blij met deze heropening op de Korenmarkt.

 

De schepen is eveneens verrukt over de trendy uitstraling van de winkel.  Ook vroeger kwam ze hier al vaak.  Ze verklapt dat ze op haar kabinet een leuke verzameling thee-en koffiepotten van de Kringwinkel heeft staan.  Met de vernieuwde winkel denkt ze dat zeker nieuwe en jonge klanten aangetrokken zullen worden.

 

 

 

Ben je op zoek naar een origineel jasje of een heerlijke zetel voor een zachte prijs?  Dan moet je kringen!  Zo kan je heel wat geld besparen!  Je oude kleerkast te klein?  Een servies op overschot?  Door de Kringwinkel komt dit alles niet op de afvalberg terecht én wint de natuur!   Bovendien werken in de winkel mensen die anders moeilijk aan een job geraken op de gewone arbeidsmarkt...  Wie kringt: die wint!

 

 

 

 

Als je zelf spullen hebt die nog te goed zijn om weg te gooien: neem contact op met de winkel en bel de GRATIS ophaaldienst: 03/866 17 07.  (let wel: enkel herbruikbare voorwerpen worden meegenomen)

 

 

 

In de winkel kan je een klantenkaart bekomen die je telkens kan laten scannen in elke Ecosowinkle.  Je spaart automatisch 5 punten bij een aankoop vanaf 10 Euro.  Wanneer je 50 punten gespaard hebt, ontvang je 5 Euro korting bij de eerstvolgende aankoop.  Dit bedrag wordt automatisch verrekend aan de kassa.

Als je jouw mailadres doorgeeft, zal de Kringwinkel je op de hoogte houden van promoties en acties.

Als je de Facebook-pagina van de Kringwinkel liked, ontvang je nog eens extra 5 punten op je klantenkaart.

 

 

(de gordijnen van de paskamers werden met gerecupeerde stoffen gemaakt bij Arbeidszorg in de Hanswijkstraat...)

 

Wil je graag meewerken als vrijwilliger in dit sociaal geëngageerd bedrijf?  Surf dan naar: www.kringwinkelecoso.be  

Openingsuren: maandag - zaterdag van 10 uur tot 18 uur.

- Korenmarkt 12

- Oude Baan 1F

- Brusselsesteenweg 337

 

(lampen boven de toonbank zijn gemaakt van trommels van oude wasmachines...)