CantusAmici presenteert multimediaal spektakel 'Muziek aan de Dijle'Donderdag 3 mei 2018
is de prachtig gerestaureerde Sint-Pieter-en-Paulkerk aan de Veemarkt in Mechelen het toneel van een unieke, multimediale belevenis. Het Mechels vocaal ensemble CantusAmici presenteert dan haar nieuwe project: Muziek aan de Dijle. In navolging van eerdere concerten Barok aan de Dijle en Oorlog aan de Dijle, staat ook nu Mechelen weer centraal.

De uitvoerders nemen je mee op een reis doorheen de Mechelse geschiedenis, gedreven door vijf eeuwen koormuziek

Centraal in het geheel staat de koormuziek van Mechelse en bekende internationale componisten (en hun soms ongekende band met Mechelen) over de voorbije vijhonderd jaar. Je kunt genieten van muziek van Jules Van Nuffel of Vic Nees, en de band ontdekken die onder anderen Wolfgang Amadeus Mozart met Mechelen heeft. Dit alles wordt ondersteund door een verhaal dat de luisteraar meeneemt naar het Mechelen van toen, verteld door Fernand Verreth en geïllustreerd met beelden van historisch Mechelen, in een productie van Fred Lamon.

De verhalen worden geschreven door de Mechelse historicus Herwig De Lannoy. De gerenommeerde uitvoerders staan garant voor een hoogstaande uitvoering: onder leiding van Urbain Van Asch zal het vocaal ensemble CantusAmici samen met organist Kris Wittevrongel het beste van zichzelf geven.

Na afloop van het concert is iedereen uitgenodigd op een gezellige receptie in de Keldermanszaal van het Mechelse stadhuis.Toegangskaarten bedragen € 20 in voorverkoop (€ 17 voor studenten en 60+) en € 25 aan de kassa (€ 22 voor studenten en 60+).

Je kunt kaarten verkrijgen bij: Boekhandel Salvator, Befferstraat 5, Mechelen; Verlinden Slaapcomfort, Onze-Lieve-Vrouwestraat 101, Mechelen of bij CantusAmici zelf: e-Mail: cantusamici@gmail.com. Overschrijving op rekeningnummer IBAN BE25 7310 0937 1282, met vermelding in de mededeling: datum van het concert waarvoor je toegangskaarten bestelt en het aantal kaarten. De toegangskaarten zullen dan klaarliggen aan de ingang.

Muziek aan de Dijle belooft een unieke duik te worden in onze muzikale geschiedenis, een niet te missen muzikale belevenis dus!


tekst: Mark Van Mullem 
afbeeldingen: CantusAmici