500 deelnemers lopen de 10km van Mechelen

met categorie:  

De 33ste editie van de 10km van Mechelen trok heel wat deelnemers van Sportpark De Nekker. Door het mooie zonnige weer vonden ook veel toeschouwers de weg naar het sportevenement. Alle lopers volgen naar traditie een prachtig parcours langs de Dijle en het Mechels Broek. Met ruim 500 deelnemers, 20% meer dan vorig jaar, is het een vaste waarde in de agenda van de joggers.

10km van Mechelen loopwedstrijd georganiseerd door Atletiekclub RAM

De 10km van Mechelen is een loopwedstrijd ‘in het groen’ dat georganiseerd wordt door Atletiekclub RAM (Regionale Atletiekverenigingen Mechelen ), de enige atletiekclub in onze stad. .

De 10km zet Mechelen in beweging, voor ons als atletiekclub een doel om iedereen aan het lopen te zetten. Atletiek is trouwens een sport ‘back to the basics, waar je weinig voor nodig hebt, een paar loopschoenen, wat sportkledij en je kan gaan lopen. Daardoor zal atletiek altijd een populaire sport blijven“ aldus Jasper Jacobs als organisator en voorzitter RAM.

Alle leeftijden lopen mee aan de oevers van de Dijle

Zaterdag verschenen aan de start zowel wedstrijd- als recreatieve lopers. Voor enkelingen is de 10km van Mechelen een ideale voorbereidingswedstrijd op de 10 miles in Antwerpen die plaatsheeft op zondag 22 april. Op het programma stond een jeugdloop tot 12 jarigen die de 800 meter trotseerden. Een kwartier later startte de Go-Fit wedstrijd waar de deelnemers 5 km moesten afleggen. Klokslag 15 uur gaf schepen van Sport, Walter Schroons het startschot voor de 10km-loop.

Jan Smets deelnemer 10km van Mechelen

Ook Mechels blogger Jan Smets heeft duidelijk het lopen in de benen. Jan neemt onder andere deel aan Dwars door Mechelen en de Urban Trail, maar noemt zichzelf ‘een amateur loper’.

Ik heb een iets te lange winterstop gehad, maar ik heb toch maar meegedaan. Op mijn 57 jaar is deelnemen voor mij belangrijker dan winnen, maar het is leuk geweest. Het was daarbij een schitterende route, waar je langs de Dijle en de Muizenhoek loopt, één van de mooiste plekjes van Mechelen “ vertelt een tevreden Jan Smets (blogger Mechelen Blogt)

Schepen van Sport overhandigt prijzen aan het podium

Winnaars van de 10km waren Astrid Verhoeven op 35.42 (dames) & Kjell De Hondt op 30.39 (heren). Op de 2de plaats bij de 10km mannen, Kevin Schauwaers (Herselt) gevolgd door Van Hoey Oliver.

Uitreiking prijzen 10km van Mechelen voor vrouwen

Het podium voor de 5km mannen werd ingenomen door Jonathan Wayaffe (14.57), Neal Van Vaerenbergh en Alexander Wayaffe, broer van Jonathan.
De 800 meter Kids Run liep Verhelst Lise op 2.54 al eerste over de streep. Enkele seconden later volgde Beyaert Balder en Quaethoven Louise. De prijzen aan het podium werden uitgereikt door schepen Walter Schroons en atletiek-legende Magda Ilands. De volledige lijst van deelnemers is hier te bekijken.

Winnaar Kjell is intussen een constante deelnemer op tal van loopwedstrijden. Ook in Mechelen staan hij en zijn echtgenote telkens aan de startlijn. Zijn overwinning kon hij onder een stralende zon vieren met zijn familie, waaronder zijn twee kindjes.

Voor mij lag deze wedstrijd snel in zijn plooi. Ik heb eerst wat getest, maar na 400 meter op de dijk, had ik al een klein gaatje. Mijn voorsprong is dan steeds blijven groeien. Het was zeker een aangename wedstrijd om aan zo’n vast tempo te kunnen blijven lopen.“ verduidelijkt Kjell De Hondt

Uitreiking prijzen 10km van Mechelen voor mannen

Ook Astrid kijkt tevreden terug op de 10km van Mechelen. Deze jonge sportster uit Mollem bouwt nog steeds verder aan haar carrière. Zij traint momenteel onder de vleugels van oefenstal Tim Moriau en is lid van Olympic Essenbeek-Halle.

Alles is verlopen volgens plan. De eerste vijf kilometer heb ik rond de 3.30 gelopen, wat zeer goed gelukt is. Nadien ben ik vrij gaan lopen en ben op de 7km de eerste vrouwen voorbij gelopen, en ben ik voluit tot de finish blijven gaan “ vertelt Astrid Verhoeven (23)

Mechelen en Atletiekclub RAM samen voor gezond sporten

Het is duidelijk, Mechelen gaat verder op de ingeslagen sportieve weg, al zal het Criterium niet meer plaatsvinden in onze stad.

Klik op de link en bekijk een video impressie met interviews

Op gebied van sport is ieder initiatief belangrijk, maar deze 10km van Mechelen valt in de Paasvakantie, en dat is wel leuk. Er zijn veel inschrijvingen zowel bij de jeugd als voor de 10km. Op gebied van sport doen we het goed in onze stad, kijk maar naar initiatieven als de ijspiste, binnenkort de opening van de voetbalkantine en velden in Muizen, en onlangs Sporting Hombeek, ja, we doen het goed. “ besluit Walter Schroons als schepen van Sport (CD&V)

De atletiekclub RAM is destijds ontstaan uit een fusie in 2000 tussen KV Mechelen en Racing Mechelen. Oorspronkelijk zegt Jasper heeft de club nog steeds het stamnummer van ‘Football Club Malinois, dat opgericht is geweest in 1904.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen Blogt