Team Prinses Harte zet de vlam erin

Tijdens het hemelvaartweekend is het ook dit jaar weer tijd om te trappen tegen kanker. Want van 10 tot 13 mei staat de ‘1000 km voor Kom Op Tegen Kanker’ weer op het programma.

Vanuit Mechelen wordt er 4 dagen lang gefietst ten voordele van de strijd tegen kanker.

Dit jaar trekt ook een Prinses Harte-team de fietsschoenen aan, en om geld in het laatje te brengen werd er zaterdag in de gerestaureerde Coloma Kerk een benefietavond op het touw gezet … ‘Team Prinses Harte zet de vlam erin’!

Peter Gusta en partner brachten met ‘Fiammifero’ een meeslepende voorstelling rond verliefdheid. Dit vurig verhaal combineert de elegantie van dans met de kracht van vuur, een gloedvolle start voor een hartverwarmende benefiet.

Peter Gusta ‘Fiammifero’

Na wat muzikale omzwervingen vonden de Mechelse Leftovers hun Lina, en sindsdien maken ze de buurt onveilig met hun muziek die niet voor één gat te vangen is … je hoort misschien folk, soul, rock of blues, maar steeds met die warme stem van Lina.

David, Steven, Jo, Mark en Lina

Lina Kabanga-Musau

 

Na een lange zoektocht naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem, riepen de Studio Brussel-luisteraars Portland (naast Chackie Jam en SONS) uit tot ‘De Nieuwe Lichting’ van 2018.

Jente en Sarah brengen als Portland ‘indie-dreampop‘, songs doordrenkt van melancholie, gitaar en elektronica.

Eigen nummers, waaronder het prijsbeest ‘Pouring Rain’, kregen het gezelschap van covers van Fleetwood Mac (Dreams) en alt-J's 'Matilda'.

Sarah Pepels

Jente Pironet

In 2016 waren ze al opgevallen in de finale van Humo’s Rockrally. Eind dit jaar staan ze in de AB in Brussel, maar vanavond spreidden ze hun warm dekentje van melancholische pop over de Coloma Kerk.

 

Peter, Elke, Johan, Riet, Nils, Berit, Dimitri en Els mogen terugblikken op een geslaagde avond. Het Prinses Harte-team gaat dat zeker goed doen op de fiets …  in naam van Harte