Stap Mechelen mee naar de overwinning in de 10 000-stappenclash!

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Onze stad doet mee aan de 'Vlaamse 10 000-stappenclash'.  Van 1 tot en met 31 mei zullen 200 deelnemende steden en gemeenten tegen elkaar strijden en virtueel rond de wereld stappen.  Het initiatief werd vanmorgen voorgesteld door de schepen van Sport Walter Schroons, die zijn zoon Axel had meegebracht, en door schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.  Boegbeelden - of mascottes zo je wil - Opsinjoorke Rik Wesemael en Bellemadam Myriam Sips,tekenden eveneens present.  "mascottes - ja, goed... zolang ik het maar niet majorettes is..." grapt de nimmer om een passend antwoord verlegen zittende Bellemadam.  Beiden zullen ze hun beste beentje bijzetten om te slagen in het opzet.  En: dat ze zélf sportieve wandelaars zijn, is geen geheim meer.

 

Voor deze actie hebben we alle Mechelaars nodig!  Want samen willen we uiteraard naar de overwinning stappen!

 

Dit kan je doen door je te registreren op 10000stappen.be en zich aansluiten bij de groep 'Mechelen'.

Vanaf 1 mei kan men 30 dagen lang de stappen ingeven via de website of automatisch via de 10 000 stappen-app.  Ook kan men hier live volgen welke gemeente of stad aan de leiding staat.  Wie stapt als eerste de wereld rond?

 

De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette per categorie, is de grote winnaar en mag zich de 'Actiefste gemeente/stad van Vlaanderen' noemen.

Je gezondheid vaart er wel bij én je maakt ook als individu kans op leuke prijzen.  Elke woensdag is er een prijzenpot voor de deelnemers.  En in het weekend volgen speciale acties, goed voor enkele extra prijzen.

Op Vlaams niveau is Sven Ornelis het gezicht van deze campagne.

Koen Anciaux:

 

Deze campagne is een uitgesproken kans om Mechelaars in beweging te brengen en aan hun gezondheid te laten werken.  Bovendien crëert deze uitdaging een groot samenhorigheidsgevoel.  Het samen stappen motiveert om vol te houden en hiermee bestrijden we ook de vereenzaming.  Op het einde van de maand wint de Mechelaar met de meest verzamelde stappen, de eerste 60+er en de oudste deelnemer een prijs die ik zal uitreiken.  Mijn collega schepen Schroons zal ook een prijs uitreiken voor de eerste sportvereninging.

 

Walter Schroons beaamt dit en vult aan:

 

Ik hoop alvast dat we ons binnenkort de actiefste stad van Vlaanderen kunnen noemen.  Maar los van de tittel is deze clash natuurlijk de ideale manier om op ludieke wijze onze Mechelaars aan het bewegen te krijgen.  Als zitten het nieuwe roken is, zijn dergelijke initiatieven uitermate belangrijk om iedereen bewust te maken van het belang van bewegen...

 

 

Stappen zit in het bloed van Opsinjoorke Rik Wesemael.  Hij is al jarenlang de voorzitter van Wandelclub Opsinjoorke.  Bellemadam Myriam en hijzelf werkten jarenlang als collega's bij het Sociaal Huis...  Samen organiseerden ze vroeger tal van wandelzoektochten.

 

Rik Wesemael:

 

Ik heb géén auto en zélfs geen fiets.  Altijd gebruik ik het openbaar vervoer, maar meestal stap ik.  Ik heb zelf al zo'n 32 Dodentochten op mijn palmares staan...  Wandelen is prima te doen doen iedereen - jong of oud.  Het is goed voor hart en bloedvaten én het is gratis!  En ook het lidmaatschap van een wandelclub is echt niet duur.    Het komt op genieten aan.  Samen of alleen.

 

Myriam Sips:

 

Wandelen zit in mijn genen.  Ik kreeg het met de paplepel mee van mijn ouders.  We trokken vroeger met het gezin héél regelmatig naar de Ardennen en deden daar onze kilometertjes.  Ik was toen nog maar een kind van 7 of 8 jaar...  Ik ben het altijd blijven doen.  Zoals later op vakanties van jeugdherberg tot jeugdherberg stappend...  Twee jaar geleden stapte ik nog naar Compostela.  Niet het hele traject.  Dat was té veel omdat ik een protheseknie heb.  Maar wel vanuit Léon - zo'n 370 kilometer.  Ja: stappen is plezant.  Je moet het niet doen om te vermageren, maar voor je gezondheid is het prima én het bevordert het sociaal contact.  Ik ga zoveel mogelijk Maneblussers aanzetten om mee te doen!  Op zaterdag 7 april ga ik alvast promotie voeren op de zaterdagse markt tussen 11 uur en 13 uur!

 

Kan je betere ambassadeurs hebben dan Myriam en Rik voor deze Vlaamse 10 000-stappenclash?    Nu JIJ nog!