Sint-Romboutskathedraal pakt uit met niet te missen kathedraalconcertenAanstaand weekend kun je in de Sint-Romboutskathedraal terecht voor twee niet te missen fijne concerten. Op zaterdag 24 maart brengt het Hasseltse Manteliusensemble met 'Remembrance' een koorconcert in het teken van de passietijd met werken van hedendaagse componisten zoals Eleanor Daley en Will Todd. Daags nadien, op zondag 25 maart kun je gaan luisteren naar het Brits studentenorkest University of Southampton Wind Orchestra and Sinfonietta. Zij brengen ondermeer de Zesde Symfonie van Beethoven en stukken uit Leonard Bernstein's West Side Story

Het koorconcert van op zaterdag start om 20.15. Het Manteliusensemble laat zich bij hun interpraties van de werken van Daley en Todd bijstaan door pianist Jean-Marie Broeckhoven en sopraan Katrien Nauwelaerts. Dirigent is Jos Cuppens. De composities van zowel Elenaor Daley (Ontario, 1955) als Will Todd worden geprezen om hun melodische kwaliteit. Handelsmerk van de werken van Daley is de gevoelige verstrengeling van tekst en muziek, terwijl het werk van Will Todd getypeerd wordt door de intense melodische lijnen en prachtige harmonieën met veelal jazzinvloeden.

Het Manteliusensemble verwierf sinds haar oprichting in 1985 een aanzienlijke bekendheid en waardering, zowel in binnen- als buitenland. Het repertoire is veelzijdig en vernieuwend en omvat vier- tot twaalfstemmige religieuze en profane muziek van zowat alle genres en stijlperiodes.
 

Het concert van University of Southhampton Wind Orchrestra and Sinfonietta op zondag start om 14 uur. Het studentenorkest uit Southampton, dat dikwijls met muzikanten uit het London Philharmonic Orchestra samenwerkt, heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Onder leiding van William Wilkins brengt het orkest zondag een selectie uit West Side Story en Beethovens Zesde Symfonie van Beethoven.

Twee concerten om niet te missen dus, zaterdag en zondag 24 en 25 maart, in de Sint-Romboutskathedraal. Het concert op zaterdag start om 20.15 uur en kost € 15, reserveren is niet nodig. Op zondag vangt het concert aan om 14 uur en is de toegang gratis.

Meer informatie vind je op www.kathedraalmechelen.be


tekst:  © Mark Van Mullem