Mijn punt is eigenlijk ...

Wat een vervelende uitdrukking is ‘mijn punt is eigenlijk’ toch niet? Hoe kan je dingen beter verwoorden? Maud Verhauwaert heeft hierover wel wat ideetjes te delen. Maud staat met een totale verwondering in het leven en stelt telkens weer essentiële, mogelijks nooit eerder gestelde vragen.

De voorstelling ‘Mijn punt is eigenlijk’, samen met Tom Kestens en Geert Waegeman, beleefde haar première in de Stadsschouwburg van Mechelen. Het werd een spannend en experimenteel spel met woorden, klanken en beweging. Het is zo’n voorstelling waarbij iedereen op het einde, met een glimlach terug de wereld in trekt.

Tom Kestens moeten we hier wellicht niet meer voorstellen … doorzoek maar eens even het grote ‘Mechelen Blogt-archief' op de volgende trefwoorden: componist, multi-instrumentalist, Das Pop, Lalalover, producer, politiek Mechelen, GALM, ... Hij werkt momenteel aan zijn eerste Nederlandstalige plaat.

Geert Waegeman is componist, multi-instrumentalist en bezieler van de groep ‘Cro Magnon’ die naar eigen zeggen "Urban Chamber Music" spelen.

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer, geboren en getogen in het ‘Wilde Westen van het land’. Je kent haar misschien ook van tv-programma 'Iedereen Beroemd' op Eén (2014). Maud is de volgende twee jaar de stadsdichter van Antwerpen. Poëzie is voor haar een verbindend middel.

Ze ademt taal en kent naar eigen zeggen ‘de Dikke Van Dale’ van buiten … wat prompt geïllustreerd wordt wanneer iemand uit het publiek willekeurig een woord kiest uit een boek van Herman Brusselmans. Het woord ‘pruim’ is de gelukkige winnaar … en Maud weet ons te vertellen dat er 4 betekenissen van pruim vermeld staan in Van Dale en ook nog een verwijzing naar een gezegde … WTF !?!

Anekdotes over Herman Brusselmans en een heuse publieksquiz vormen een tegengewicht voor de ‘slampoetry’ van Maud, die qua ritmiek mooi samenvalt met de muzikale setting van Tom en Geert.

'Het leven is een aaneenschakeling van gekke overgangen.'