Hortense Champagne. En nu de film...

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets.  Film: Rudi Van Poele)

Hortense Champagne wordt op 18 maart 96 jaar.  En dat mag best een respectabele leeftijd genoemd worden.  Maar nog steeds is ze de elegantie zelf: de onbetwiste koningin van het Mechelse Ballet - de Diva van de Dans.  Hortense Champagne is een Levende Legende.  Met stijl en elegantie ontvangt ze ons in haar met mooie oude meubels, schilderijen en herinneringen aan haar balletverleden volgestouwde appartement in het Hof van Villers, waar ze een prachtig uitzicht heeft over de Dijle en de historische huizenrij van de Haverwerf.  We drinken koffie uit antieke kopjes en de al even 'adelijke' poes Chanel stapt met souplesse op vier voeten door het decor. 

Al eerder werkte ik samen met medeblogger en sympathieke stadsgids Rudi Van Poele aan een gefilmd portret.  Jaren geleden legde Rudi het gesprek vast dat ik had met de laatste Mechelse gasthuiszusters.  Nu deden we het nog eens over.  En ook voor de toekomst maakten we reeds plannen....

Benieuwd?

 

 

 

klik deze link aan:

 

https://www.youtube.com/watch?v=YyzfULOS4u4&feature=youtu.be

 

 

Dit bovenstaande portret in aquarel wil ik jullie niet onthouden.  Het werd gemaakt door een vriendin van mij: Agnes Geets, die aan de hand van een foto die ik maakte van Hortense Champagne, de Grande Dame meesterlijk op papier wist vast te leggen.