De fakkel wordt doorgegeven...

Muizen...   HET LAATSTE GLAS   van Francis Durbridge ...  Een thriller in 't Kranske..

Op 16,17,23,30 en 31 maart 2018 brengt "Ik Dien"  uit Muizen , de thriller Het laatste glas van Francis Durbridge in een regie van Sander Van Den Broeck.

Wie is Sander Van den Broeck ?

 

Sander is de oudste kleinzoon van de betreurde Jef Du Bin..Deze regie is  zijn debuut bij "Ik Dien "  en hij heeft er zin in.. De cast ook , heb ik me laten vertellen.

 

  (Sander...)

 

De eerste keer ergens regisseren is spannend..Zoals alles wat je voor het eerst doet. Kiezen voor een thriller is dan ook dubbel spannend.

De Muizense toneelkring  werd gesticht in 1929 door Sanders'  overgrootvader J.Du Bin en diens broer Karel ..  Opa Jef Du Bin blies de vereniging nieuw leven in..  Samen met zijn dochters en vrouw Mieke speelde hij daar de pannen van 't dak..  De kring bloeide en groeide tot op heden .

Tal van goede acteurs en actrices werken daar nog altijd met veel panache aan mee.. " Ik Dien"  kan  dan ook rekenen op een trouw publiek !

Met Sander is de vierde generatie van dezelfde familie aan het werk bij de kring. Annemie Du Bin en Geert Van den Broeck , Sanders'   ouders  zijn even gedreven bezig met taal en theater..  Net als zijn  tantes Lieveke , Elke en grootmoeder Mieke .. Het zit hem bij deze familie duidelijk in de genen...  Spijtig dat  zijn opa  dit niet  heeft mogen mee maken.  Ergens aan de overkant kijken  Jef  en  Harte goedkeurend toe..

Ik heb Sander één keer ontmoet op een bijeenkomst van het Mechels Toneelverbond. Twaalf jaar was hij  en hij bracht daar voor al die volwassenen een perfecte monoloog met zoveel durf en jeugdige overmoed , dat iedereen zei... "Dat  ventje HEEFT HET .. "  De liefde voor de taal , de liefde voor het theater , de interactie met het publiek..

Sander haalde een masterdiploma Drama aan het Lemmensinstituut en nu regisseert hij met volle goesting !   In 1973  deed opa Jef Du Bin zijn eerste regie bij "Ik Dien"  en nu is het aan Sander..    Ook broer Jasper debuteert  bij  "Ik Dien"..  Samen met moeke Annemie  en grootmoeder Mieke Van Rompaey is  hij in goed gezelschap.

 

 

Josiane en Maria Verstraeten ,Linda Hermans ,Laura Hollaender, Geert Van de Walle,Geert Roelens en voorzitter Jan Van den Wijngaert zijn ook van de partij! 

Waarover gaat deze thriller.. Engeland midden vorige eeuw ..Een makelaar is betrokken bij een fraude en zijn schoonzus wil er meer van weten.. Intrige , verdenking , overspel , moord.. Uiteraard gaan we niet meer verklappen.. Kom kijken en probeer te raden wie de schuldige is ...  Misschien wint u wel de hoofdprijs..  Reservatie  015337398    0472371363  Van harte welkom !  www.toneelikdien.be