Emma: Thuis en op school...

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Drie jaar geleden had ik al een interview met haar...  Ondertussen is ze een toffe jongedame van 19 jaar: vriendelijk en goedlachs en zonder de minste kapsones.  Het succes is duidelijk niet naar haar hoofd gestegen.  Sinds ze als 14-jarige een vast personage werd in de populaire televisiesoap 'Thuis' is ze zowat een BV geworden.  Wie zo vaak op het kleine scherm te zien is, wordt zo'n beetje publiek bezit van de kijkers.  Maar Elise Roels blijft er bescheiden bij.  Ze kan dit alles goed relativeren.  De jonge Mechelse heeft duidelijk veel talent. De TV-dochter van dokteres Judith Van Santen 'Emma' -  ziet deze soap als een goeie leerschool.  Acteren is helemaal haar ding.  Zo is ze ook terecht gekomen in 'Thuis'.  Maar ze heeft nog véél meer pijlen op haar boog.  Elise is een vaste waarde op de planken van het Mechelse amateurtoneel.  Heel verscheiden rollen schreef ze al op haar palmares.  Enne: binnenkort is Elise weerom te zien op televisie: In de Eén-reeks 'Secrets' dat een spin-off kan genoemd worden van 'Thuis' geeft ze terug gestalte aan 'Emma'.  De nieuwe reeks staat verder totaal los van de soap.  Je hoeft dus geen kijker van 'Thuis' te zijn om 'mee' te zijn.  Momenteel lopen de opnames.  Die duren nog tot 15 april.  Elise heeft het er wat druk mee naast theater, haar rol in 'Thuis', haar studies...

 

 

De serie waarvan de uitzenddatum nog niet bekend wordt gemaakt, zal te zien zijn op televisie, maar is ook te volgen via de sociale media...

Elise Roels neemt één van de hoofdrollen voor haar rekening.  Ook al geeft ze dit zelf niet graag toe: men gelooft dus wel degelijk in haar talent. 

 

Mechelen komt in deze serie mooi in beeld.  'Secrets' gaat over een groep scholieren van het Stedelijk Middelbaar Instituut Mechelen.  Deze school bestaat natuurlijk niet, maar de opnames gaan door in het stedelijk conservatorium aan de Melaan.  Dat heeft een aantal praktische voordelen.  De locatie is ook beschikbaar in de loop van de week.  Met een gewone school ligt dat immers moeilijker.  De scholieren gaan op skireis en worden daar geconfronteerd met een dramatische gebeurtenis die hun leven op zijn kop zal zetten.  Meer kan of mag ik er nog niet over vertellen...  Maar Mechelen als decor voor de serie: dat is wel tof te noemen.  Grappig is wel dat onze beiaard soms een stoorzender was bij de opnames.  Zélf hoorde ik dit niet, maar ik ben natuurlijk ook gewend aan deze Mechelse klanken... 

 

De serie richt zich op een jong kijkerspubliek...

 

We volgen Emma en haar vrienden.  Het is dezelfde Emma van 'Thuis', maar we zien haar in een heel andere context.  Ik denk dat 16-jarigen en iets ouderen geboeid zullen zijn door deze reeks.  Het gaat dan ook over hun leefwereld.  Mijn zus Charlotte is 16 jaar, en ik denk dat ze zich er helemaal zal kunnen in vinden.  De plannen voor deze serie werden al lang geleden gemaakt.  Ik wist er dus al langer van.  Maar ik diende te zwijgen.  Ook mijn collega's van 'Thuis' mochten het niet weten, totdat het een tweetal weken geleden uiteindelijk toch werd gecommuniceerd.

 

Elise kijkt er naar uit. 

Het zijn bijzonder drukke tijden voor haar.  Momenteel volgt ze de opleiding journalistiek aan Thomas Moore in Mechelen.  Studeren, examens...  Het is niet niks.  En tussendoor acteert ze nog in Mechelse theaters.

 

Zopas speelde ik in 'Hemels van blauw' in 'Voor Taal en Kunst'  Ik vond het heerlijk om doen, al was het fysiek wel uitputtend.  Een heel andere rol had ik in 'Kaatje is verdronken' - eveneens in 'Voor Taal en Kunst'.  Dat stuk was dan weer mentaal erg zwaar.  We kregen erg goede kritieken en het werd één van de zeven laureaten voor het Landjuweel.  Bij 'De Peoene' speelde ik dan weer in 'Groenten uit Balen'...  Allemaal héél verschillende rollen... Ook bij de Peoene stond ik al op de planken.

 

Acteren is haar passie.  Dat zie je.  Dat voel je.

 

Elise Roels heeft het acteren in het bloed.  We zullen heel beslist nog vaak van haar horen.  Thuis op de planken: dat is ze hélemaal

 

Het interview van drie jaar geleden kan je hier nog eens herlezen:

www.mechelenblogt.be/2016/01/thuis-mechelen

 

(de 16-jarige Elise...)