Brasseur ... voor jong en oud: ça chauffe!

Zaterdagavond bouwde André ‘The man with the golden organ’ Brasseur & Band een feestje in de Stadsschouwburg in Mechelen. Dat de bijna tachtigjarige Brasseur er zin in had, was duidelijk. Samen met zijn ‘jongere’ band stak hij het vuur aan de lont … en het feestje kon beginnen. “A Malines, ça chauffe!”

    

Elke ‘plus-dertiger’ heeft ooit wel eens iets van André Brasseur gehoord … is het niet één van zijn hits, dan toch als generiekmuziek van talloze radio- en televisieprogramma’s op de officiële stations, maar ook op piratenzenders, zoals Radio Mi Amigo, Radio Veronica, en Radio Caroline, in de jaren zestig/zeventig van vorige eeuw.

Belpopkenner Jan Delvaux, die onlangs zelf nog te gast was in de Stadschouwburg Mechelen met ‘Belpop Bonanza Quattro’, fungeert als voorprogramma. In het kort wordt het wonderbaarlijke parcours van André Brasseur verteld … van zijn hits in de jaren 1960 tot de wederopstanding enkele jaren geleden op Pukkelpop … André Brasseur heeft het allemaal meegemaakt.

En dat er nog geen sleet zit op zijn muzikale plannen, mag blijken uit de recentste plaat van André en zijn Band: een 7’ vinyl met een nieuw eigen nummer (Revolution 2000) én hun interpretatie van de Belgische trance-danceclassic ‘Universial Nation’ van Push!

feestje op het podium ...

De setlist bracht vanavond zijn grote hits (Early Bird, The Kid, Big Fat Spiritual) en andere fijne tunes als Pow-Pow, X, het al eerder vernoemde Revolution 2000 en Funky. Ondertussen werden er dansers uit het publiek op het podium uitgenodigd … of mocht Joppe mee het podium op.

Joppe en Dirk aan de drums ...

Joppe leerde de muziek van André Brasseur deze zomer kennen op Maanrock. Hij raakte zo betoverd door wat hij daar hoorde, dat hij sindsdien drummer wil worden. Hij mocht vanavond dan ook samen met Dirk Jans (ook gekend als drummer van De Mens) even meedrummen. Een jongensdroom die werkelijkheid wordt …

André Brasseur & Band op Maanrock 2017

En zoals bij alle optredens van André Brasseur verliet iedereen op het einde van de show de zaal met een brede glimlach op het gezicht. De goedlachse André kwam nadien nog ‘alles signeren wat u hem aanbiedt’ dixit Jan Delvaux. En daar was geen woord van gelogen … en steeds met die guitige blik in de ogen en de dames kregen allemaal ‘un bisou’ … topkerel.