Start2Run: er samen een loopje mee nemen lukt het best!

met categorie:  

  (foto's:J. Smets)

De Kerstkalkoen, de calorierijke biscuits en al dat andere lekkers achter de kiezen?  Het mag best gezellig geweest zijn: achter het aanschuiven aan overvloedige feesttafels en het zwalpen van de ene nieuwjaarsreceptie naar de andere mag nu wel een punt gezet worden.  De buikriem mag worden aangehaald. Dit is dé uitgelezen periode om goeie voornemens te maken.  De ene mindert zijn alcoholverbruik, de andere start met evenwichtiger tafelen en nog een andere wil het wat sportiever aanpakken.  Maar...we weten allemaal dat de wil vaak sterk is maar het vlees jammer genoeg 'n tikkeltje zwakker.  Goede voornemens sneuvelen daarom niet weinig kort na 't maken er van.  Zo is dat ook met de intentie om eindelijk werk te maken van op regelmatig tijdstippen de loopschoenen aan te binden.  Moedig wordt hiermee begonnen.  Volhouden is nét wat moeilijker.  Daarom wil RAM - de toffe Mechelse atletiekvereniging - een handje toesteken om dit samen aan te pakken.  Want in groep en onder begeleiding geeft dit meer kans tot succes.  Ik had vanavond in sportpark De Nekker een leuke babbel met ervaringsdeskundige Hilde Luytens.  Al meer dan 40 jaar is ze actief lid van de club.  Ze is verantwoordelijke van Start2Run waarvoor op 24 januari 't startschot wordt gegeven.  10 lessen staan er voor garant dat élke deelnemer op 30 maart 5 kilometer lopen kan...

 

 

Ja.  We weten het maal al té goed: je hebt zin om te sporten, maar in je eentje zie je het niet goed zitten.  Je wil wat aan je conditie doen, maar je weet niet goed hoe er aan te beginnen...

Hilde:

 

Een aantal jaren geleden hebben we met RAM ook al eens een Start2Run op poten gezet.  Dan lag het een hele tijd stil.  Maar vorig jaar hernamen we dit initiatief.  Mét groot succes.  In groep sporten geeft meer slaagkansen.  Het is een leuk groepsgebeuren: de deelnemers motiveren mekaar; moedigen mekaar aan...  Kortom: je kan het hierdoor langer volhouden.

 

"Ieder doet mee naar zijn talent.  Dat is mijn motto.  We laten niemand achter!"

 

Iedereen kan meedoen, ongeacht geslacht of leeftijd.  Vorig jaar was onze oudste deelnemer 62 jaar, en die had nooit gesport...  De jongste was 22 jaar...  In 10 weken slaagt écht iedereen er in om 5 kilometer te lopen.    Je moet er wat moeite voor doen - je moet uit je luie zetel komen: maar het resultaat loont!

 

Voor dit programma dien je 3 sessies per week in te plannen.  Op woensdag-en vrijdagavond wordt er telkens samengekomen in Sportpark De Nekker om 18u30.    Op woensdag 24 januari wordt van start gegaan en op 30 maart wordt afgerond.  Best schrijf je je op voorhand in, maar het kan - eventueel - ook nog nadien.  Je telt hiervoor 20 euro neer.

Twee gezamelijke sessies per week...  En: 'huiswerk' in het weekend!

 

Je merkt het: het is voor iederéén weggelegd.  Je doet het in groep én onder begeleiding.  Ik loop wel met de laatste mee...   Fijn is het om te merken dat door het samen sporten ook leuke vriendschappen kunnen ontstaan.  En dat is mooi meegenomen!

 

En wie weet...  Misschien heb je daarna wel érg veel zin om mee te doen met de 10 kilometer van Mechelen, die RAM ieder jaar organiseert?  Noteer alvast de datum van dit jaar: zaterdag 14 april.

(je kan natuurlijk ook 5 kilometer lopen als 10 km je (nog) te hoog gegrepen lijkt.  En ook kinderen kunnen hun beste beentje voorzetten met 800 meter...  Voor meer inlichtingen moet je zeker maar eens een kijkje nemen op de website van de club)

RAM die al verscheidene Belgische kampioenen onder zijn rangen telde en telt, wil je met dit initiatief graag over de streep trekken.  Gezonder en sportiever het nieuwe jaar starten: dat kan best!

Wie zich wil inschrijven voor Start2Run:

www.ram-atletiek.be

Of je kan voor méér inlichtingen terecht bij Hilde Luytens, (die Start2Run samen leidt met haar collega Else Van Nuffel) : 0489 388486

hilde.luytens@gmail.com