Winterwonderland

Ook dit jaar heeft "Mechelen houdt je warm" weer heel wat in petto, maar ook andere organisaties maken de Dijlestad de place to be in december. Zo zijn er vele leuke evenementen, promoties en kunnen we genieten van de sfeervolle kerstverlichting in de binnenstad. Kortom, we maken er samen een topdecember van.

 Komeet opent voor de allerlaatste keer de bar in Scandinavische stijl, hier kan je alvast beginnen met de heerlijke wintersfeer op te snuiven. Neem een lekkere glühwein en je voelt de kou niet meer! T’île Malines opent ook enkele dagen deze decembermaand.

 

Voor meer info en openingstijden, check zeker onze kalender voor december. Gouden Carolus organiseert voor de 20e keer de wandeling “Mechelen in kerstsfeer en in den doenker”. Deze wandeling neemt je mee door de gezellig verlichte Mechelse steegjes.

Sportliefhebbers kunnen zich uitleven tijdens de Urban Trail op zaterdag 9 december. Heb je altijd al eens door de historische gebouwen van de stad Mechelen willen lopen? Dit is jouw kans!

Ook onze shopfanaten komen aan hun trekken deze maand. Aan de Dijle komt er gedurende twee weekends (vr 15.12 - zo 17.12 en vr 22.12 - za 23.12) een gezellige kerstmarkt. Op zondag 17, 24 en 31 december openen de winkels in de binnenstad. Dit is de ideale gelegenheid om de laatste cadeautjes toch nog tijdig onder de kerstboom te krijgen. Mocht je nog niet begonnen zijn: let’s go!

Daarnaast zorgt "Mechelen houdt je warm" ook voor een leuke kerstsfeer en is er de schaatsboot en de winterbar van mirage. Je kan ook genieten in café ambiance op de vismarkt, waar alle cafés de handen in elkaar steken en samen zorgen voor een gezellige sfeer, heerlijke hapjes en natuurlijk muziek!

Last but not least, organiseren enkele Mechelaars een actie voor de warmste week. Hannelore van irritant.be heeft kerstkaartjes ontworpen om zo “samen tegen armoede” te steunen, indien je interesse hebt, stuur zeker een mailtje naar hannelore.goovaerts@iritant.be. Laat je groot hart zien en steun in deze periode van gezelligheid en feesten ook diegenen die het minder goed hebben! Meer over de warmste week kan je lezen in onze volgende blogposts.

Warme kerstgroetjes van je favoriete blog en geniet van de feestmaand bij uitstek, in Mechelen uiteraard!

Geschreven door Epiphani Cuypers