Conservator Speelgoedmuseum Marc Wellens op pensioen...

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Ons Speelgoedmuseum is één van de speerpunten van Mechelen-Kinderstad en trekt terecht vele bezoekers die zich komen vergapen aan speelgoed van vroeger en nu.  En niet alléén kijken: het museum is heel interactief.  Toch heeft het Speelgoedmuseum een grote evolutie ondergaan.  Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit.  Het museum zal op termijn zijn vaste stek aan de Nekkerspoelstraat verlaten.  Er wordt momenteel uitgekeken naar een nieuwe geschikte en centrale locatie.  Zelfs de rechtervleugel van ons stadhuis is een mogelijke optie.  Iemand die het museum als zijn broekzak kent, en er van in de beginfase bij betrokken was, is conservator Marc Wellens.  Met heel veel passie heeft hij al die jaren het beste van zichzelf gegeven.  Er is een tijd van komen en gaan.  De 62-jarige Marc gaat nu met pensioen.  En misschien is dit wel dé gelegenheid om terug te blikken op zijn loopbaan én de geschiedenis van het museum...

 

Marc Wellens heeft méér dan zijn steentje bijgedragen aan het succes van het Speelgoedmuseum.  Onze stad mag hem daarvoor dankbaar zijn.

Aan de zijlijn zal hij wellicht hier en daar nog wel wat doen voor het museum, al wil hij zeker niet de 'schoonmoeder' uithangen.  Hij ziet de toekomst in iedergeval positief tegemoet.

Vijf jaar geleden had ik met Marc een interview over het reilen en zeilen van het museum.

Graag wil ik hier nog eens bovenhalen:

 

www.mechelenblogt.be/2012/11/conservator-marc-wellens-gepassioneerd-over...

 

 

 

 

 

 

 

 

Marc,

Ik wens je een welverdiend en jarenlang pensioen maar je kennende, zul je achter de coulissen zeker nog wel een drijvende kracht blijven.