Het warmste diner? Sjarabang serveert het in Resto Martinique!

 

                        (foto's: Jan Smets)

 

Hoe dichter we bij het eindejaar komen: hoe meer goeie doelen er opduiken.  Daar is niks mee.  Zolang we het openstellen van ons hart niet  beperken tot deze periode van het jaar - nietwaar?  Je moet zélf je keuze maar maken welk project of doel je steunen wil.  Er zijn er ook zovéle die onze aandacht en duit-in-het-zakje verdienen.  Maar ik heb er wel een héle leuke!  Op 12 december kan je tijdens de Warmste Week van Studio Brussel gezellig de voeten onder tafel schuiven in Resto Martinique - het bekende Mechelse restaurant dat eerder dit jaar een nieuw leven begon naast het veld van KV-Mechelen.  En de medewerkers van dit restaurant hebben het meer dan toffe idee uitgewerkt om samen met de mensen van vzw Sjarabang (je weet wel: de Mechelse vereniging van en voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking) een exclusief diner te bereiden.  Resto Martinique is alvast erg enthousiast over de samenwerking.  De ploeg van het restaurant leidt de mensen van Sjarabang op om er een fantastische avond van te maken...  Want deze laatsten spelen dé hoofdrol.  Zij nemen voor even het roer over van het Martinique team!

 

 

 

Als dit geen geweldig initiatief kan genoemd worden! 

De 'Sjarabangers' zullen aan de slag gaan ik keuken en zaal.  Nu al kijken ze er naar uit om jullie te ontvangen.

Resto Martinique is een naam die klinkt in Mechelen.  Het restaurant met de voor Maneblussers nostalgische naam sluit aan bij het businesscenter in het AFAS Stadion.  Sinds de start zet dit restaurant in op kwaliteit.  Sous-chef Jan Van de Velde is trouwens één van de vijf genomineerde kandidaten die meedingen voor de prestigieuze Bocuse d'Or-prijs.

Resto Martinique dat deel uitmaakt van de Groep Van Eyck die al 23 jaar de VIP-cathering doet tijdens de thuiswedstrijden van KV-Mechelen, streeft naast culinaire kwaliteiten ook naar een maatschappelijk doel.  Het is dus niet zo raar dat ze onder dit project met Sjarabang haar schouders steekt.

Sjarabang hoeven we niet meer voor te stellen.  Denk ik toch?  Deze vereniging heeft een creatief atelier waar voor mensen met een beperking aan kunstbeleving kunnen doen op actieve of passieve wijze.  Kunst-en cultuurparticipatie is voor hen erg belangrijk om zich te kunnen ontplooien.

Eerder dit jaar schilderde Sjarabang de spelers van KV-Mechelen.  De leuke schilderijen werden in een veiling per opbod verkocht.

 

Iedereen is welkom op 12 december.

 

Ieder die dat wil kan een tafel boeken en genieten van een 3-gangenmenu aan 59 euro, dranken inbegrepen.  De leden van Sjarabang zwaaien de scepter in de keuken of bedienen de gasten op hun wenken. Je kan aanschuiven om 19 uur.  Ook zijn er die avond enkele muziekoptredens voorzien.  Kortom: dit wordt een schitterende avond om nooit te vergeten.

 

Inschrijven kan je door te reserveren voor 3 december:

 

contact@martinique.be

of op:

www.restomartinique.be   (doorklikken naar 'reservaties')

015 36 35 33  (Resto Martinique)

Smakelijk!