Wandeling met de biografie van Herman De Coninck in de hand...

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

In november staat 'het boek' centraler dan ooit.  Niet alleen staat de jaarlijks weerkerende hoogmis voor elke boekenliefhebber: de Boekenbeurs met stip aangeduid in de agenda's: ook de plaatselijke boekenhandelaars doen hun duit in het zakje, met tal van activiteiten.  Zo werden onlangs de Openboekdagen georganiseerd in De Standaard aan de IJzerenleen.  Nu laat ook boekhandel Salvator in de Befferstraat van zich horen met een paar boeiende activiteiten.  Een aanrader is heel zeker de wandeling door onze stad met de onlangs verschenen biografie van Herman De Coninck in de hand.  En wie kan dit beter doen dan de schrijver zélf?   Inderdaad: op woensdag 15 november wordt Mechelen doorkruist met auteur Thomas Eyskens...

 

Het boek is nog niet zo lang geleden van de drukpers gerold, en is nu al erg gewild. De lijvige biografie is dan ook het ultieme werk over leven en schrijven van de overbekende Mechelse dichter Herman De Coninck.

lees:

www.mechelenblogt.be/2017/10/toen-met-lijst-van-nu-errond

 

Mert Thomas Eyskens volgen we het spoor van de dichter...  Deze stad bergt nog heel wat herinneringen aan wellicht de populairste en meest gelezen Vlaamse dichter.

Vertrek om 19u30 aan de winkel in de Befferstraat.  De wandeling duurt zo'n anderhalf uur.   Leuk is dat bij terugkomst in Salvator een pot warme soep klaarstaat.  Je kan er nadien ook je exemplaar laten signeren door de schrijver.

Meedoen kost je 8 euro.

Je dient je wel in te schrijven, want de groep mag niet te groot worden.

info@salvator.be

www.salvator.be

015/20 18 32.

 

 

Een andere aanrader is ook de boekvoorstelling 'Mechelen, een stad in omwenteling' van de Mechelse historicus Herwig De Lannoy. 

Het beschrijft op magistrale wijze de omwentelingen in onze stad in de periode 1789-1914.

Het boek ligt vanaf vandaag in de winkel.

De voordracht gaat door op woensdag 22 november in Salvator, en dit om 20 uur.

Inkom is gratis, maar een seintje vooraf is nodig: info@salvator.be  of telefonisch:   015/20 18 32