Pizza's voor De Lage Drempel...

 

(foto's: Jan Smets)

"Ik weet wat het betekent.  We hadden het thuis allerminst breed.  Ik ondervond het dus aan den lijve.  Maar door hard werken heb ik dit kunnen opbouwen.  Ik heb gelukkig kansen of mogelijkheden gekregen, maar je moet ze ook willen grijpen.  Mijn afkomst ben ik nooit vergeten.  Daarom heb ik ook zoveel affiniteit met een armoede-organisatie als De Lage Drempel.  Ik wil ze daarom ook graag steunen.  Hier krijgen mensen de kans om vooruit te geraken in hun leven.  Hier leren ze tegenslagen verwerken en leren ze hun kop niet te laten hangen maar opnieuw een toekomst op te bouwen..."

Aan het woord is Omar Aberkane, de sympathieke en sociaalbewogen zaakvoerder van KingslizePizza aan de Nekkerspoelstraat...

 

De succesvolle zaakwaarin zo'n dertigtal mensen werken, bestaat bijna tien jaar en op 14 februari zal dat gevierd worden.   Voor Omar, één van de zonen van een vader die ooit uit Marokko hier in Mechelen is neergestreken, was het inderdaad knokken om er te komen.  Maar hij heeft het toch maar mooi gedaan gekregen.  En nog altijd is het hard werken geblazen.  Dat is zo in de horeca.

Ondertussen zijn er al meerdere KingslizePizza-zaken in ons land, die gerund worden door broers van hem (Lier, Aalst, Wilrijk en Leuven).

Het mooie is inderdaad dat hij nooit vergat waarvan hij kwam.  Als hij iemand kan helpen doet hij dat graag.  Het maakt hem gelukkig zegt hij. 

Vorig jaar zette hij al een actie op poten voor de Warmste Week van StuBru.  Hij deed dat in nauwe samenwerking met Ahmed Aghassaiy - de broer van de bekende Mechelse rapper Pita Saïd.  Ahmed die vertegenwoordiger is, is een duivel-doet-al, en werkte én werkt vaak achter de schermen van heel wat evenementen - niet zelden met een goed doel.

Kingslize verkocht toen pizza's waarvan de opbrengst voor 30% ging naar de vzw Prinses Harte.  Mensen konden toen een cadeaubon kopen of bestellen die een jaar geldig was.  Met de vermelding 'Warmste Week StuBru' steunden ze hiermee dit Mechelse project.

 

Ahmed:

 

Ikzelf ben toen ook op de fiets gekropen om in het Mechelse pizza's te leveren.  2960 kilometer hebben we toen afgelegd.  Het werd een succes!   Dit jaar willen we dit nog eens overdoen...

 

Nu willen Ahmed en Omar een ander goed doel steunen.  Zij kozen voor De Lage Drempel, de armoede-organisatie uit de OLV-straat die begin dit jaar in een wel erg moeilijke situatie terecht kwam.  Gelukkig was en is de solidariteti met deze vzw erg groot.  Kingslize wil hier nu ook een steentje toe bijdragen.   Ook dit jaar kunnen pizza's besteld worden waarvan dus 30% zal gaan naar de armoede-organisatie.

Vorige week werd met de verkoop van start gegaan, en de actie loopt nog tot 19 december.  Voorlopig werden er al een honderdtal bons verkocht!  De mensen die zich een bon aanschaffen krijgen ook een 'bedankje' op de site van de zaak.

De Lage Drempel wil mensen 'vooruit' helpen.  Daarom draagt de actie ook de titel van 'Vooruit-toer'.

 

 

We leveren de pizza's in groot-Mechelen te voet of per fiets, en ik krijg de hulp van heel wat vrijwilligers. 

 

En daar blijft het niet bij!  Het dynamische duo heeft voor de mensen van de Lage Drempel ook een workshop pizza-maken gepland.  En dat belooft best leuk te worden!

Schepen Koen Anciaux die er bij komen zitten is vertelt me nog dat Omar Aberkane vroeger reeds de Lage Drempel steunde.  Zo leverde hij voor het Sociaal Huis al eens een honderdtal pizzabons van 10 euro per gezin.

Omar:

 

Dit communiceerden we al met het Sociaal Huis: iedereen die het moeilijk heeft is bij ons welkom voor een maaltijd;  We hopen dat andere vennootschappen ook initiatieven zullen nemen.  Wij willen geen voorbeeld zijn maar wel een stap om een initiatief te starten...

 

We stevenen af naar de eindejaarsperiode.  Het zal was écht een hartverwarmende tijd worden als iedereen er mee zal kunnen van genieten.

De inzet van mensen als Ahmed en Omar mogen dan ook als heel lovenswaardig worden benoemd.  Ik krijg er alvast een instant-warm-gevoel van.  Jij ook?  Mijn pizzabon heb ik reeds besteld.

 

www.kingslizepizza.be

 

(Koen Anciaux, Ahmed Aghassaiy en Omar Aberkane)

(foto: Ahmed Aghassaiy)

 

Het laatste woord is aan Omar:

 

Bij het overlijden van ons vader in 2013 aan kanker waren zijn laatste woorden: 'wees goed voor de mensheid, maak geen onderscheid.  Iedereen is gelijk en blijf op het rechte pad'.  Die woorden zijn ons altijd bijgebleven...