Gidsenbond Mechelen ontvangt negende Gaston FeremansprijsZondag 19 november 2017
ontvangt de Gidsenbond van Mechelen de negende Gaston Feremansprijs, uitgereikt door Marnixring Mechelen Gaston Feremans in het Mechelse stadhuis.

Nadat ondermeer de betreurde Mechelse pianist Philibert Mees, organist Kristiaan Van Ingelgem, dirigent Urbain Van Asch en beiaardier Jo Haazen deze tweejaarlijkse prijs mochten ontvangen, komt nu de Gidsenbond in aanmerking voor deze mooie erkenning.

 

De prijs werd genoemd naar de Mechelse toondichter en dirigent Gaston Feremans, bekend voor onder meer het oratorium ‘Het Bronzen Hart: Hulde aan Mechelen’ uit 1961.  De Gaston Feremansprijs maakt deel uit van het project van de Mechelse Marnixring om hde componist Gaston Feremans en zijn oeuvre te promoten. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet de laureaat een aanzienlijke verdienste hebben in het kader van het verspreiden van de Nederlandse taal of cultuur of voor de uitstraling van Vlaanderen op cultureel, sociaal, politiek of maatschappelijk vlak. De prijs kan ook worden toegekend wanneer de laureaat voor zijn of haar verdienste nog onvoldoende waardering kreeg.

Marnixring-voorzitter Jürgen Constandt zal namens de jury de prijs motiveren en Marcel Kocken, jarenlang het hoofd van de Stedelijke Cultuurdienst van de Stad Mechelen, zorgt voor de laudatio Herman Vermeulen van de Koninklijke Gidsenbond Mechelen vzw.  neemt de prijs in ontvangst namens de Mechelse stadsgidsen en spreekt het dankwoord uit.

Gewezen laureaat Kristiaan Van Ingelgem zorgt voor de muzikale noot en zal ondermeer werken van Gaston Feremans ten gehore brengen.

De uitreiking van de Gaston Feremansprijs met aansluitende feestelijke receptie vindt plaats om 10 uur in de Keldermanszaal van Stadhuis Mechelen.

De deelname is gratis maar inschrijven is gewenst. Dat kan nog tot maandag 13 november bij de protocolmeester Stefaan Debulpaep via stefaandebulpaep@hotmail.com of via 0495 32 84 46.

komt Zuster Madelijne (geboren Van Nijlen) ook?

;-)

meer tekst en uitleg hier:

http://www.mechelenblogt.be/2016/08/over-vos-en-lemmens