'Mechelen, feiten en façades' is terug van weggeweest!

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Velen visten bij hun boekhandel achter het net met hun vraag naar het boek 'Mechelen. Feiten en façades'.   Telkens opnieuw moest men hen vertellen dat het  boek haast in een mum uitverkocht was.  Niet verwonderlijk.  Het knappe boek van Luc Van Hoeylandt en Marcel Kocken is dan ook een uniek naslagwerk voor elke boekenliefhebber: om zelf op de boekenplank te hebben of om cadeau te doen.  Het was zowaar één van de populairste boeken die de laatste jaren over deze stad is verschenen.  Het rolde van de drukpers in september 2015 en werd al heel snel een bestseller.  Met het resultaat dat de volledige oplage in minder dan een jaar uitverkocht was.  Daarom besloot de Mechelse uitgeverij ElenA het boek in een geactualiseerde versie opnieuw op de markt te brengen.  Oef.  Daar zullen niet weinigen héél tevreden mee zijn!  Vanaf maandag ligt het boek weer te kijk en te koop bij jouw favoriete boekhandel...

 

In het boek staan een 235-tal gevels uit de Mechelse binnenstad in de kijker.  Luc Van Hoeylandt fotografeerde ze vakkundig en minitieus.  En dat was vaak een huzarenwerk.  Over de geschiedenis van deze gevels en huizen schreef de overbekende Mechelse historicus en stadsgids Marcel Kocken méér dan boeiende en leerzame wetenswaardigheden.

Kortom: dit boek geeft een mooi overzicht van het Mechelse bouwpatrimonium binnen de stadsmuren.  Talrijke details die in dit werk werden opgenomen hebben tal van lezers aangezet om zélf op ontdekkingstocht te gaan.

Luc:

 

Ondertussen zijn we twee jaar verder.  Een aantal panden werden intussen gerestaureerd en hier en daar is de bestemming van sommige huizen gewijzigd...  De gelegenheid bood zich bij deze herdruk aan om de teksten waar nodig te actualiseren.  Ook een aantal, intussen gerestaureerde, panden vroegen om nieuw fotomateriaal.  Zo werden deze niet enkel vervangen maar zijn van sommige gevels nog méér details opgenomen.  Het aantal illustraties is dan ook van 435 naar 460 toegenomen.  De inhoud van de teksten is evenwel voor het grootste deel dezelfde gebleven.  Nieuwe, ondertussen verkregen, info werd uiteraard bijgesteld.  Zo leverde Architectenbureau Karel Beeck nog waardevolle informatie.  Slechts één gevel is toegevoegd: 'De Kleinen Zalm' op de Zoutwerf, die deel uitmaakt van de nu pas gerestaureerde 'In den Grooten Zalm' en er in feite één geheel mee vormt...

 

Gebonden editie met harde kaft.

288 bladzijden.

49,50 euro

Isbn 978 90 82416053

 

(voorstelling van het boek in september 2015 in ons stadhuis.  De auteurs samen met cultuurschepen Björn Siffer)

 

 

 

 

Jammerlijk genoeg kan je een boek niet updaten in de Appstore of op Google!

Nu zit ik daar met mijn oude versie 1.0 ;-)

Ikke-n-oek Jokke, ikke-n-oek!

Jokke en Roger de 1.0 versie wordt een "verzamel item"! Jullie hebben een primeur in huis.

ikke ook trowens.

Hé, hé, mijn 1.0 is gesigneerd door de auteur met vermelding van mijn "nickname" ;-)