Massale belangstelling voor opnieuw geopende Colomakerk!

met categorie:  

   

   

(foto's: Jan Smets)

Nog ééntje om het af te leren...  Sinds het bestaan van Mechelenblogt hebben we regelmatig bericht over het wel en wee van het restauratieproces van de Colomakerk.  Vandaag werd deze kerk na 17 jaar weer geopend.  Een uniek gebeuren voor Mechelen: deze kerk die in de eerste plaats een liturgische functie heeft zet ook de deuren wijd open voor socio-culturele activiteiten en wil een open en gastvrij huis zijn voor de wijk.  Met veel toeters en bellen - flink wat kippenvelmomenten en gezellig gekeuvel werd hierop geklonken.  De Colomakerk lacht de toekomst tegemoet.  De belangstelling was vandaag massaal.  De Hanswijkenhoek toont dat ook in de 'kantlijn' van de stad mooie verhalen worden opgetekend.  Dus: dit artikel wil het sluitstuk zijn van een lange reeks.  De kogel is door de kerk.  Een nieuwe start...  Nog één maal.  Om het af te leren...  Beelden zeggen méér dan woorden: ziehier een uitgebreid fotoverslag!

 

 

   

 

   

 

   

 

   

   

 

 

 

 

   

 

 

 

   

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

 

 

   

 

 

 

   

   

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opvallend hoe al deze foto's de echte toestand van de kerk niet weergeven. Na 17 jaar is het dak nog steeds niet in orde. De nieue deuren richting tuin zijn niet afgewerkt, het PUR-schuim zie je zo zitten, de waterschade op de muren is niet weggewerkt, de draden van de geluidsinstallatie hangen er maar wat bij, ... Deze kerk is nog niet af en het zal nog lang duren voor dat het geval is.
Ik vind het een schande dat dit zo is geopend! Men heeft trouwens geld en tijd genoeg gehad.

Dat wéten we allemaal.  Dat is dan ook duidelijk zo gecommuniceerd.  Ten vroegste binnen twee jaar volgt de volgende fase in het restauratieproces.  Dat kan pas na de toekenning van de restauratiepremie van de Vlaamse overheid.  Maar de kerk is nu 'gebruiksklaar'.  De rest volgt.  Men wilde alleen niet dat er nog langer niet gebruik kon gemaakt worden van deze ruimte.   De wijk en de parochie wachten nu immers al 17 jaar.  Dus: goeie beslissing.