Herfstige melancholie op Autumn Falls

De zomerzon heeft haar laatste troeven uitgespeeld en het gure herfstweer komt eraan … tijd voor ‘Autumn Falls’, het muziekfestival dat voor nieuwe lichtpuntjes in dit sombere jaargetijde zorgt, de hele herfst lang in ‘s lands leukste concertzalen.

Vrijdag was de plaats van afspraak het CC Mechelen om je te wentelen in de melancholie van het najaar met ‘Illuminine + Wouter Dewit’.

          

Als eerste nam Wouter Dewit (pianist bij Illuminine) plaats achter zijn piano. Hij kwam in Mechelen zijn allernieuwste betoverende album ‘Still’ aan de wereld voorstellen.

Het is een echte herfstplaat geworden. Heerlijk mijmerend wegdromen van lange boswandelingen … of zoiets.

De piano staat wel degelijk in het middelpunt van zijn muziek, maar wordt subtiel omkaderd door viool, cello en staande bas. Muziek om stil van te worden … en stil was het ook in de Minderbroederskerk, dat vanavond een wel heel aandachtig publiek mocht ontvangen.

Daarna was het de beurt aan Illuminine, het geesteskind van Leuvenaar Kevin Imbrechts.

Twee jaar geleden maakte zijn band indruk met hun debuutplaat ‘#1’, vol dromerige nachtmuziek. Opvolger ‘#2” grossiert in dezelfde wijdse en hypnotische sferen met referenties naar Ijsland en Sigur Rós, maar is zachter van structuur.

Volgens Kevin was ‘#1’ een rode plaat en ‘#2’ een blauwe plaat, en dat is vanavond ook het kleurenpalet dat overheerst op het podium.

Melancholie en intimiteit zijn zowat de sleutelwoorden voor dit concert. Maar soms klinkt er ook een zekere dreiging in de muziek, en verwacht je dat er plots een horde wilde gitaren het podium gaat overspoelen …

In CC Mechelen speelden ze vanavond hun laatste show van het jaar.  

 

foto's: © Tricky Troostie for daMusic

www.damusic.be