Kunst en Kasseien

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Het is alle hens aan dek bij  vzw Sjarabang in de Hoviusstraat.  Maar toch maken Marleen D'Joos en Charmaine Lenisa graag even tijd voor een babbeltje.  En ook dat poseren met 'een gouden kassei' doen ze met plezier.  Die kassei is trouwens hét symbool van de kunstroute die wordt georganiseerd door Sjarabang, het creatief atelier voor mensen met en zonder beperking.  Voor de eerste keer zetten ze er hun schouders onder, maar het concept namen ze over.  De Kunstroute doorheen het begijnhof heeft immers al een voorgeschiedenis.  Ooit werd het opgestart door het buurtcomité en later nam begijnhofbewoner Jaap Boelens de organisatie waar.  De laatste jaren was het evenement bekend onder de naam 'Maurus Moreelsroute'.  Sjarabang is de nieuwe eigenaar van het Moreelshuis en heeft hiermee een tweede stek op het Groot-Begijnhof.  En ook het idee van de Kunstroute adopteerden ze.... Het komende weekend (16 en 17 september) én het weekend daarop (23 en 24 september) kan je de route volgen.  Een aanrader!

 

 

Tijdens deze weekends kan je tussen 13 uur en 17 uur terecht op verschillende locaties om er de werken van meer dan 20 kunstenaars te bekijken.

 

Zo kan je ondermeer terecht op ons thuisadres in de Hoviusstraat 2 én in het Moreelshuis!  Da's trouwens leuk om eens kennis te maken met ons 'nieuwe' huis dat je overigens kan afhuren (vraag gerust informatie aan ons...).  Je kan ook kunstwerken bewonderen in Galerie M in de Kanunnik De Deckerstraat en Galerie Duende in de Katelijnestraat.  In deze laatste galerie wordt outsiderskunst van personen met autisme tentoon gesteld (en dit van de voorziening 'Indigo').  Daaraast stellen ook een aantal bewoners van het begijnhof hun huis open. 

 

Jammer genoeg zal deze editie géén kunst kunnen getoond worden in de twee kerken van het begijnhof.  De begijnhofkerk en Katelijnekerk zijn immers gesloten door restauratiewerken.

 

 

We kunnen rekenen op de sympathie van de buurt en we zijn ook heel dankbaar voor al het werk dat vele vrijwilligers verzetten om dit evenement te doen slagen!

 

Alle info over de deelnemende kunstenaars is terug te vinden op www.moreelshuis.be   en in een catalogus die wordt aangeboden aan de luttele som van 5 Euro.  Je kan hem verkrijgen in het Moreelshuis.  In deze catalogus kan je een plannetje vinden met de deelnemende locaties.  Voor elke locatie ligt een 'gouden kassei' te blinken!

In datzelfde Moreelshuis kan je ook terecht voor een een natje en een droogje.

Op zaterdag 16 september wordt 'Kunst en Kasseien' om 12 uur  officieel geopend door schepen van Welzijn Koen Anciaux en Marleen D'Joos, coördinator van vzw Sjarabang. 

Marleen D'Joos:

 

Een pluim voor onze medewerkster Charmaine Lenisa die de drijvende kracht is achter deze Kunstroute!  Enne (lacht) we zijn niet verantwoordelijk voor het struikelen over de kasseien in het begijnhof...

 

Méér info?

neem contact op met Sjarabang vzw via info@sjarabangvzw.be  of 015 63 96 14