Amazing Haydn 2017

met categorie:  

Amazing Haydn 2017 een muzikaal festijn

Amazing Haydn, is het jaarlijks internationaal klassieke muziekfestival van het Mechelse Haydn-Genootschap. Er is vooral aandacht voor de Weense klassieke periode en de Romantiek, met Joseph Haydn als uithangbord. Amazing Haydn is vanaf eind september tot eind oktober aan zijn volgende editie toe, en belooft ook dit jaar met internationale top-solisten een topper te worden.

Het klassieke feest neemt zijn start op zondagnamiddag 24 september om 15 uur.in het auditorium van het Diocesaan Pastoraal Centrum, het voormalig Groot-Seminarie, in de Frederik de Merodestraat. Het nostalgische decor staat voor het openingsconcert garant voor een leuke muzikale namiddag met het befaamde Martinu Quartet uit de Tsjechische hoofdstad Praag. In voorbije eeuwen stond Praag bekend als “muziekconservatorium van Europa”. Het kan dan ook prat gaan op een bijzonder rijke strijkkwartettraditie, hetgeen door dit ensemble van internationale allure volop wordt belichaamd.  

“Special Guest” is Vilém Veverka, eveneens uit Praag, is in Tsjechië als hoboïst de top, en bij uitbreiding ook in Europa. Hij is een waar hobo fenomeen. Naast een buitengewoon muzikaal inzicht beschikt Veverka over een, zowel letterlijk als figuurlijk, adembenemende techniek. Hij heeft bovendien het vermogen dit alles uitermate attractief met zijn publiek te delen.

Vilém Veverka en het Martinu Quartet brengen een hoogstaand en uitermate gevarieerd programma met werk van componisten, die allen aan Tsjechië, en met name aan Bohemen, kunnen worden gelinkt. Dit concert zou dan ook helemaal niet misstaan in het wereldvermaarde Tsjechische muziekfestival “Praagse Herfst”. Een stukje “Praagse Herfst” is op 24 september dus nu ook in hartje Mechelen te beleven!

Reserveer tijdig uw plaatsen:

Tickets in voorverkoop aan 22:euro, te bestellen en reserveren op 015 33 11 03 of 070 22 28 00 bij Uit.

Meer info http://users.telenet.be/haydngenootschap  - http://www.uitinmechelen.be - uit@mechelen.be en www.cultuurcentrummechelen.be